Studio Sport behoudt Bert Maalderink

Studio Sport-hoofdredacteur Maarten Nooter wilde de prominente verslaggever Maalderink (rechts op foto) niet laten gaan en voerde met hem een aantal gesprekken.Foto ANP/Marcel Antonisse Beeld
Studio Sport-hoofdredacteur Maarten Nooter wilde de prominente verslaggever Maalderink (rechts op foto) niet laten gaan en voerde met hem een aantal gesprekken.Foto ANP/Marcel Antonisse

HILVERSUM - Verslaggever Bert Maalderink blijft werkzaam bij Studio Sport. De reporter gaf na het EK voetbal te kennen dat hij dit tv-programma de rug wilde toekeren omdat hij zich tijdens zijn werkzaamheden onvoldoende gesteund voelt door zijn NOS-collega's. Hij stuurde zelfs een ontslagbrief.

Studio Sport-hoofdredacteur Maarten Nooter wilde de prominente verslaggever niet laten gaan en voerde met hem een aantal gesprekken. Donderdag mailde hij aan zijn personeel dat Maalderink, op basis van die gesprekken, weer vertrouwen heeft in een NOS-toekomst. ''Vanaf vrijdag is Bert dus weer gewoon te horen in onze uitzendingen'', schrijft Nooter.

Maalderink staat bekend om zijn zuigende vragen en vasthoudendheid. Tijdens het EK in Oostenrijk en Zwitserland voelde hij zich in de steek gelaten door andere NOS-medewerkers. ''Wegens gebrek aan vertrouwen en steun uit NOS-hoek, heb ik ontslag genomen'', zei hij destijds op de site van weekblad Revu.

De verslaggever stoorde zich aan de kritiek die hij in de eigen NOS-programma's te verduren kreeg. Gasten in Jack van Gelders Studio Sportzomer hadden regelmatig commentaar op de scherpe toon van zijn vragen. Ook had Maalderink moeite met de beslissing van de Studio Sport-leiding om geen beelden uit te zenden van de besloten trainingen van Oranje.

De geboren Achterhoeker werd in 1993 door Kees Jansma bij Studio Sport gehaald. (ANP)

null Beeld
Meer over