Stoner stevent af op wereldtitel

Motorcoureur Casey Stoner stevent resoluut af op de wereldtitel in de MotoGP. De Australische wegracer van Honda won vandaag op overtuigende wijze de Grote Prijs van Indianapolis.

ANP
null Beeld reuters
Beeld reuters

Het was al zijn zevende zege van dit seizoen. De Spanjaard Dani Pedrosa, teamgenoot van Stoner bij Honda, reed op het circuit in de Verenigde Staten naar de tweede plaats. De Amerikaan Ben Spies (Yamaha) eindigde als derde.

De 25-jarige Stoner begon de race van poleposition. Hij verpulverde zaterdag in de kwalificatierace al het circuitrecord op de Indianapolis Motor Speedway. Toch duurde het even voordat hij op gang kwam, want Pedrosa nam kort na aanvang de leiding over. Vanaf ronde 7 zette Stoner zich weer aan kop en stoof hij weg van zijn concurrenten.

Valentino Rossi worstelde voor de zoveelste keer dit seizoen met zijn Ducati. De Italiaanse recordkampioen eindigde als 10e. Stoner liep in de stand van het wereldkampioenschap verder uit op de Spaanse titelverdediger Jorge Lorenzo (Yamaha), die als vierde finishte. De kloof bedraagt 44 punten.

null Beeld reuters
Beeld reuters
null Beeld ap
Beeld ap
Meer over