Stoner ook de snelste bij GP van Catalonië

De Australische motorcoureur Casey Stoner heeft vandaag de Grote Prijs van Catalonië gewonnen. De Honda-rijder bleef in de MotoGP-klasse de Spanjaard Jorge Lorenzo en de Amerikaan Ben Spies voor.

ANP
null Beeld reuters
Beeld reuters

Stoner zegevierde eerder al in Qatar en Frankrijk. In de WK-stand naderde de Australiër klassementsleider Lorenzo tot op zeven punten.

De Italiaan Marco Simoncelli mocht in Catalonië vanaf poleposition starten, maar hij verprutste zijn start. Simoncelli veroorzaakte tijdens de vorige GP, in Frankrijk, een ongeluk waarbij de Spanjaard Dani Pedrosa zijn sleutelbeen brak. Sindsdien ontving de Italiaan bedreigingen van Spaanse motorsportfans en voelde hij zich genoodzaakt om bodyguards in te huren. Dat rumoer deed hem zondag duidelijk geen goed. Simoncelli moest direct de leiding afstaan en eindigde de race uiteindelijk als zesde.

Lorenzo mocht een ronde het veld aanvoeren, waarna Stoner met een inhaalactie het commando overnam. Alhoewel de Spanjaard aanvankelijk nog in het wiel kon blijven van de Australiër, creëerde Stoner binnen enkele ronden een voorsprong die hij niet meer uit handen gaf. Bij de finish bedroeg het verschil tussen beide kemphanen ruim 2 seconden. Veelvoudig wereldkampioen Valentino Rossi eindigde als vijfde.

null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld afp
Beeld afp
Meer over