Stevens nieuwe man PSV

EINDHOVEN - Huub Stevens wordt volgend seizoen de nieuwe trainer van PSV. De 53-jarige Limburger heeft besloten zijn aflopende contract bij de Duitse topclub Hamburger SV niet te verlengen en in te gaan op een aanbod uit Eindhoven.PSV zal vanmiddag tijdens een persconferentie officieel bekendmaken dat Stevens een contract tekent tot medio 2010.

Tot de komst van Stevens legt PSV de technische leiding in handen van twee interim-trainers. Jan Wouters staat voorlopig aan het roer, waarna uiterlijk per 2 januari Sef Vergoossen voor een halfjaar wordt aangesteld.

Voor Stevens gaat een langgekoesterde wens in vervulling. Hij was van 1975 tot 1993 al actief bij de Eindhovense club, eerst elf jaar als speler en daarna als jeugdtrainer, assistent-trainer en hoofd opleidingen.

Stevens heeft er nooit een geheim van gemaakt graag nog eens bij PSV aan de slag te gaan als eindverantwoordelijke. Mede vanwege de chronische ziekte van zijn vrouw, die met de rest van het gezin in Eindhoven woont, besloot hij zijn contract bij Hamburger SV na dit seizoen niet te verlengen. De Duitse club wilde Stevens graag langer aan zich binden.

Stevens loodste HSV sinds februari van dit jaar van een degradatieplaats naar de tweede plaats in de Bundesliga. Eerder was hij met veel succes actief bij Roda JC (tweede in de eredivisie in 1995), Schalke 04 - waarmee hij de Uefa-Cup en tweemaal de Duitse beker won - en 1. FC Köln, dat onder zijn leiding naar de Bundesliga promoveerde. Ook werkte Stevens, zij het met veel minder succes, bij Hertha BSC.

Bij PSV verwierf hij eind jaren tachtig, begin jaren negentig een goede naam als hoofd opleidingen. In die tijd braken onder anderen Peter Hoekstra, Boudewijn Zenden en Ernst Faber door.

Overigens was Stevens ook anderhalf jaar geleden al kandidaat om Guus Hiddink op te volgen. Toenmalig voorzitter Rob Westerhof benaderde Stevens, maar koos - tot diens verbijstering - op het laatste moment voor Ronald Koeman.

In een gesprek met algemeen directeur Jan Reker is dat oud zeer dinsdag weggenomen, waarna Stevens besloot voor PSV te kiezen.

Wouters langer bij PSV

EINDHOVEN - Jan Wouters gaat zijn contract bij PSV, dat na dit seizoen afloopt, verlengen. Dat maakte Jan Reker maandag bekend. ''Jan blijft altijd bij PSV'', aldus Reker. ''Voor hoe lang we het contract gaan verlengen, is nog niet bekend.''

Wouters blijft tot 1 januari interim-trainer van de Eindhovenaren. ''Het is niet waar dat ik dat tegen wil en dank doe. Het is alleen niet mijn ambitie voor de lange termijn. Deze periode doe ik het echter met alle liefde en plezier.''

Met de komst van Sef Vergoossen in januari neemt Wouters de rol van assistent weer op zich. De staf bestaat vanaf dan verder uit Dwight Lodeweges, die met Vergoossen meekomt, Anton Janssen en Luc Nilis.

Ook onder Stevens is Wouters al zeker van een baan als assistent. Hoe de technische staf er onder leiding van de huidige trainer van Hamburger SV verder uit komt te zien, is nog onduidelijk. ''Ik ken Stevens niet'', zei Wouters maandag. ''Bij PSV ben ik hem wel eens tegengekomen. Volgens mij liggen onze karakters niet zo ver uit elkaar.'' (ANP)

© Het Parool, 19-11-2007

Meer over