Stekelenburg richt zich op bekerfinale

Maarten Stekelenburg in actie tegen AZ, 6 maart 2011. Beeld anp
Maarten Stekelenburg in actie tegen AZ, 6 maart 2011.Beeld anp

AMSTERDAM - Maarten Stekelenburg kreeg zaterdag tijdens de training van Ajax ongelukkig een bal op zijn rechterduim maar oefende nog een half uurtje verder. De doelman reed vervolgens toch maar naar het ziekenhuis toen bleek dat hij zijn handschoen vanwege een forse zwelling maar moeilijk kon uittrekken. Op röntgenfoto's zag hij vervolgens dat er een stukje bot was afgebroken. Hij kan vier tot zes weken niet in actie komen.

Stekelenburg mist niet alleen een aantal belangrijke wedstrijden van Ajax. Hij ontbreekt aan het einde van de maand ook als het Nederlands elftal het in de EK-kwalificatie tweemaal tegen Hongarije opneemt. ''En dat is enorm balen'', laat hij via zijn management Sport Promotion weten. ''Juist in deze periode van het seizoen staan er belangrijke wedstrijden met Ajax en het Nederlands elftal op het programma. Misschien kan ik er de laatste twee competitiewedstrijden en de bekerfinale weer bij zijn. Daar richt ik me op.'' De bekerfinale tegen FC Twente is op 8 mei.

Stekelenburg: ''Ik heb in het verleden wel eens een vinger gebroken. Dan kan je na een week wel weer spelen. Met een gebroken duim is dat onmogelijk. Ik kreeg na de training de knopen van mijn overhemd nauwelijks dicht. Ik zal hierin moeten berusten.''

Jeroen Verhoeven vervangt Stekelenburg voorlopig in het doel van Ajax, dat in afwachting is van de rentree van Kenneth Vermeer. Deze keeper scheurde in de aanloop van het seizoen een achillespees maar heeft de training inmiddels hervat.

Michel Vorm is de tweede doelman van het Nederlands elftal. Bondscoach Bert van Marwijk zal de komende week nog een keeper voor beide duels met Hongarije uitnodigen. Sander Boschker en Piet Velthuizen zijn geen eerste keus meer bij respectievelijk FC Twente en Hercules Alicante. Edwin van der Sar heeft al een aangegeven dat hij het Nederlands elftal niet nog een keer uit de brand gaat helpen. Misschien maakt hij met het einde van zijn loopbaan in zicht nog eenmaal een uitzondering. (ANP)

Meer over