Stam zonder Slippens naar WK

SPANBROEK - Robert Slippens ziet af van deelname aan de koppelkoers op het WK baanwielrennen, volgende week op Mallorca. Slippens acht zichzelf niet fit genoeg om te kunnen strijden om de medailles.Danny Stam, zijn vaste koppelgenoot met wie hij zo succesvol is in het zesdaagsecircuit, vormt nu een duo met Peter Schep.

De beslissing om te starten had bondscoach Peter Pieters overgelaten aan Stam en Slippens zelf. Gisterochtend hakte het duo de knoop door. ''Een moeilijke beslissing. De verleiding was groot om toch op het WK te starten, in de hoop dat de vorm er die dag opeens is,'' zei Slippens.

Samen besloten ze dat dat niet verstandig zou zijn. ''Ik ben gewoon nog niet goed genoeg om een koppelkoers van vijftig kilometer voluit te kunnen rijden. En dat zal toch moeten, een WK rijd je alleen om mee te doen om de medailles. Dat lukt me in deze conditie niet. Dan moet je eerlijk blijven. We rijden al negen jaar samen. Het is wel de bedoeling dat we straks nog met elkaar door één deur kunnen. Het zou slecht zijn als er na het WK scheve gezichten zijn omdat ik heel slecht rijd,'' aldus Slippens.

Slippens miste bijna het hele seizoen door een zware val, eind augustus op de weg, waarbij hij ernstig geblesseerd raakte, onder meer aan longen en ribben. Na maanden van rusten en revalideren maakte hij in februari zijn rentree in het zesdaagsecircuit.

Dat zijn zware valpartij nog niet is gewist, bleek afgelopen weekeinde. In de Ronde van Haarlemmerliede hield Slippens het al na een uurtje voor gezien. ''Vlak voor me botste een renner tegen een meisje uit het publiek. Ik zag ze allebei door de lucht vliegen. Toen kwam er bij mij wel weer even het een en ander boven. Ik ben afgestapt.''

© Het Parool, 20-03-2007

Meer over