Spyker op laatste startrij

SEPANG - Het Nederlandse formule 1-team van Spyker zal de Grand Prix van Maleisië vanaf de laatste startrij beginnen.Het team van Christijan Albers was de langzaamste renstal in de kwalificatie, maar voor de Nederlander zelf was er een lichtpuntje; hij was sneller dan zijn jonge teamgenoot, de Duitser Adrian Sutil.

De Nederlander kwam er in de trainingen op vrijdag niet aan te pas en besloot, na lange gesprekken met zijn monteurs, de auto compleet anders af te stellen. Die aanpak werkte, al was Albers nog niet tevreden met zijn 21e startplaats. ''We hebben de afstelling van de auto compleet veranderd, na de teleurstellende prestaties in de vrijdagtrainingen'', verklaarde de uit Laren afkomstige coureur. ''Mijn team heeft keihard gewerkt om het maximale uit de auto te halen en de wagen lijkt steeds beter te passen bij mijn rijstijl. Natuurlijk ben ik niet echt tevreden met mijn kwalificatieresultaat. Ik maakte een paar fouten en mijn tijd was, ondanks dat ik op andere punten wat verloren tijd weer kon goed maken, niet goed genoeg.''

Teamgenoot Sutil leek de overhand te hebben op Albers, maar moest toch toestaan dat de Nederlander hem in de kwalificatie te snel af was. Sutil had een moeilijke middag. ''Ik ben niet tevreden over de balans van de auto'', zei de Duitser. ''Ik kon voor mijn gevoel hierdoor niet het maximale uit de wagen halen en had een zware tijd in de auto. We verliezen nu ongeveer een seconde per ronde ten opzichte van de jongens voor ons, maar in de race zal het gat vermoedelijk minder groot zijn, net zoals in de race in Australië het geval was.'' (ANP)

© Het Parool, 07-04-2007

Meer over