Spyker-leiding kwaad op coureurs

INDIANAPOLIS - Na een uiterst teleurstellend verlopen weekend in Canada, staan de beide coureurs van het Spyker-team in de Formule 1 onder zware druk.Christijan Albers en Adrian Sutil vielen zondag in Montreal door eigen fouten uit in een race die werd gekenmerkt door veel uitvallers en onverwachte gebeurtenissen. Juist in dat soort races moeten de bolides aan de finish komen, want de kans op punten is dan groter dan ooit.

Tot groot ongenoegen van de teamleiding van Spyker maakten de twee coureurs echter kennis met de verraderlijke aard van het circuit in de Canadese stad. Sutil ging in de muur en Albers stuiterde van de baan, waardoor zijn auto beschadigd raakte. Technisch directeur Mike Gascoyne was na afloop niet mals in zijn kritiek. ''Deze race was een grote teleurstelling voor ons'', foeterde de Brit.

''We hadden zondag eenvoudig wat punten kunnen halen. Adrian elimineerde zichzelf opnieuw. Hij moet echt stoppen met het maken van dit soort fouten, als hij op dit niveau wil blijven meedoen. Christijan reed goed, maar verloor zijn voorvleugel in de achtste bocht. Dit kwam zeer waarschijnlijk mede doordat hij eerder in de race de muur had geraakt. De losgekomen voorvleugel beschadigde ook een remleiding, waardoor hij niet meer verder kon rijden. Opnieuw hebben we een goede kans op punten niet weten te benutten.''

Ook teambaas Colin Kolles kon zijn irritatie niet verbergen. ''Adrian en Christijan moeten zich vanaf nu echt beter concentreren. Ze moeten leren van hun fouten en doorgaan. We mogen dit niet weer laten gebeuren'', aldus Kolles. De coureurs hebben nog niet gereageerd op de kritiek. (ANP)

© Het Parool, 15-06-2007

Meer over