Sportman van het Jaar Zonderland vroeg naar Londen

Turner Epke Zonderland vertrekt al op nieuwjaarsdag naar Londen waar hij op 10 januari bij het olympisch kwalificatietoernooi met Jeffrey Wammes strijdt om een ticket voor de Spelen.

ANP
null Beeld anp
Beeld anp

De gisteren tot Sportman van het Jaar gekozen Zonderland turnt zaterdag een wedstrijd in Portugal. 'Daarna trainen we 2 weken in Nederland en vertrekken we naar Londen', bevestigde zijn coach Daniel Knibbeler dinsdag.

Wammes
Wammes houdt dit jaar nog een korte stage in Gent en maakt op 4 januari de oversteek naar Engeland. Daar treft hij Zonderland bij de South Essex Gymnastics Club, waar beiden trainen op toestellen van het merk Gymnova waarop op het zogenoemde testevent ook geturnd wordt. Zonderland trainde 2 weken geleden ook al 5 dagen bij die club.

Schema
Het wedstrijdschema is inmiddels iets aangepast. De Nederlanders die ingedeeld werden in subdivisie 1, beginnen nu om 10.25 uur (Engelse tijd). De eis voor olympische deelname is een plaats bij de beste 17 op de geschoonde lijst. Indien beide turners daarin slagen bepaalt gymnastiekbond KNGU in samenspraak met NOCNSF wie naar de Spelen mag.

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld ANP
Beeld ANP
null Beeld ANP
Beeld ANP
Meer over