Langs de velden

Slechte generale repetitie voor Swift en De Dijk

Slechte generale repetities voor De Dijk en Swift, de spelers van 't Knooppunt tegen Barcelona en de handbalsters van VOC winnen de eerste topper. Dit en meer in ons wekelijkse rondje langs de velden.

Curt Simons
Archieffoto van Apollo Beeld Pro Shots
Archieffoto van ApolloBeeld Pro Shots

Amateurvoetbal
De Dijk en Swift spelen woensdag in de tweede ronde van de KNVB-beker respectievelijk tegen Ajax en Feyenoord. De beide Amsterdamse amateurclubs kenden een slechte generale voor de bekerkrakers. De Dijk verloor in de tweede divisie met 2-1 bij Excelsior Maassluis. Nabil el Gourari maakte het doelpunt van De Dijk, dat het duel met negen spelers eindigde. Chakib Tayeb en Mostapha El Aamrani kregen rood. Bij de Dijk zat Frank Schilder tegen Excelsior Maassluis zijn eerste van zes wedstrijden schorsing uit. De verdediger mag woensdag tegen Ajax wel spelen.

Swift ging in de zaterdag hoofdklasse A in Ridderkerk verrassend met 2-0 onderuit tegen hekkensluiter RVVH. De beide doelpunten vielen in de laatste tien minuten van het duel. Swift staat door de nederlaag op de achtste plaats in de rangschikking van de zaterdag hoofdklasse A. AFC zaterdag verspeelde in dezelfde klasse een 2-0 voorsprong en speelde met 2-2 gelijk tegen Hoek. Mauritsio Helstone maakte beide doelpunten voor AFC dat terug te vinden is op de elfde plaats.

De amateurs van Ajax hebben in de zaterdag hoofdklasse B de kans laten lopen koploper Berkum te passeren op de ranglijst. De club uit Zwolle was in de topper op sportpark De Toekomst met 2-1 te sterk voor Ajax. Kenneth Misa-Danso maakte het doelpunt van de ploeg van coach Jorg Smeets. Ajax staat na de nederlaag op de vierde plaats met vier punten minder dan Berkum en Excelsior'31.

Basketbal
De basketballers van Apollo speelden tot nu toe in de competitie alleen uitwedstrijden. De ploeg van coach Patrick Faijdherbe verloor dik van Groningen, maar Rotterdam en dit weekeinde BA Limburg (79-54 voor Apollo) werden verslagen. Michael Madanly werd met 27 punten topscorer bij de Amsterdammers. Apollo speelt zaterdag voor het eerst thuis, tegen Den Helder.

Futsal
FC Barcelona is één van de tegenstanders van landskampioen 't Knooppunt in de zogenoemde eliteronde van de UEFA Futsal Cup. De Amsterdamse zaalvoetballers, die voor het eerst deelnemen aan de UEFA Futsal Cup, spelen tijdens deze ronde verder tegen Pescara uit Italië en Kragujevac uit Servië. De wedstrijden worden tussen 21 en 26 november in Pescara gespeeld. De winnaar plaatst zich voor de volgende ronde.

Handbal
De handbalsters van VOC hebben de eerste topper in de eredivisie vrouwen gewonnen. Titelconcurrent Quintus werd in sporthal Elzenhagen, na een 14-14 ruststand, met 31-26 verslagen. VOC blijft door de zege na drie wedstrijden ongeslagen koploper. Over twee weken staat de volgende topper voor landskampioen VOC op het programma. Dan speelt de ploeg van coach Ricardo Clarijs tegen het eveneens nog ongeslagen Dalfsen. De laatste twee duels tegen Dalfsen, de bekerfinale vorig seizoen en de strijd om de supercup in augustus , verloor VOC.

Hockey
De hockeyers van Pinoké staan na acht competitiewedstrijden op een teleurstellende tiende plaats. De ploeg van coach Jesse Mahieu liet gisteren bij koploper Bloemendaal zien nog steeds een geduchte tegenstander te zijn voor topclubs. Pinoké speelde door een doelpunt van Marlon Landburg op 't Kopje met 1-1 gelijk. De mannen van Amsterdam hadden geen kind aan Hdm. Door doelpunten van Mirco Pruyser (2), Justin Reid-Ross, Nicki Leijs, Billy Bakker en Valentin Verga werd het 6-1 voor de ploeg van Graham Reid, die door het gelijkspel van Bloemendaal weer op de tweede plaats staat achter koploper Kampong.

De hockeysters van Hurley stijgen door de 2-1 overwinning bij Huizen naar de derde plaats in de vrouwen hoofdklasse. Die plek betekent aan het einde van het seizoen plaatsing voor de play-offs. Tess van Ramshorst maakte in Huizen de doelpunten voor Hurley. De vrouwen van Amsterdam wonnen ook hun achtste competitiewedstrijd. Noor de Baat, Lauren Stam 2-0, Jacky Schoenaker, Anouk Lambers en Maria Verschoor maakten de Amsterdamse doelpunten in de 5-1 overwinning tegen Groningen.

Meer over