Sensatie op Wimbledon: Querrey stuurt Djokovic naar huis

Sam Querrey heeft zaterdag voor een enorme stunt gezorgd door titelverdediger Novak Djokovic op Wimbledon te verslaan. De Amerikaanse tennisser behaalde een sensationele overwinning in de derde ronde van het grastoernooi: 7-6 (6) 6-1 3-6 7-6 (5).

null Beeld AFP
Beeld AFP

Daarmee komt een einde aan de zegereeks van Djokovic, die de laatste vier grandslamtoernooien allemaal won. De Serviër was de afgelopen twee jaar de beste op het 'heilige' gras in Londen.

Regenbuien
De spannende wedstrijd, die vrijdag al begon, werd meerdere malen onderbroken vanwege aanhoudende regenbuien. De organisatie besloot vrijdag zelfs alle partijen op de buitenbanen voor de rest van de dag stil te leggen. De Servische nummer één van de wereld stond toen twee sets achter en kreeg maar geen vat op de harde klappen van Querrey, die uitstekend stond te serveren.

Zaterdag kwam Djokovic sterk uit de startblokken en haalde de derde set naar zich toe. In de vierde set, die tweemaal vanwege regen werd onderbroken, ging het lang gelijk op. Bij een stand van 4-4 werd Querrey door de Serviër gebroken en kon Djokovic de set uitserveren. De nummer 41 van de wereldranglijst brak echter direct terug en haalde op eigen service het volgende punt binnen. In de tiebreak ging Querrey er met de winst vandoor.

De Amerikaan speelde volgens Djokovic een geweldige wedstrijd. ,,Hij serveert heel goed. Vooral dat onderdeel van zijn spel was meedogenloos. Hij overklaste me gewoon. Ik heb mijn best gedaan, maar het was dit jaar niet genoeg.'' De Serviër liet daarnaast weten niet helemaal fit te zijn. ,,Maar dit is niet het moment om het daarover te hebben. Querrey speelde gewoon op een heel hoog niveau en hij verdiende het om te winnen.'' De Servische aanvoerder van de wereldranglijst zei niet mee te doen aan de kwartfinale van de Daviscup, over twee weken tegen Groot-Brittannië.

In de vierde ronde is Nicolas Mahut de tegenstander. De Fransman rekende eerder in vier sets af met landgenoot Pierre-Hugues Herbert.

null Beeld REUTERS
Beeld REUTERS
null Beeld AP
Beeld AP
null Beeld AP
Beeld AP
null Beeld AFP
Beeld AFP
null Beeld AFP
Beeld AFP
null Beeld AFP
Beeld AFP
Meer over