Update

Schippers in Zürich terug op wereldtoneel

Atlete Dafne Schippers keert donderdag terug in Stadion Letzigrund in Zürich, waar ze eerder deze maand internationale furore maakte met Europees goud op de 100 en 200 meter. Als regerend Europees kampioene mag ze de 100 meter lopen bij de prestigieuze Weltklasse, het voorlaatste gala van de Diamond League. De Utrechtse mikt op een Nederlands record.

Dafne Schippers. Beeld ap
Dafne Schippers.Beeld ap

Schippers koos na de EK voor een week vakantie en ontbrak bij de huldigingen van de succesvolle Nederlandse atletiekploeg, die uit Zürich terugkeerde met zes medailles. De sprintkampioene treft donderdag onder anderen de Nigeriaanse Blessing Okagbare, Veronica Campbell-Brown uit Jamaica en de Amerikaanse toppers Allyson Felix en Tori Bowie. Allemaal atletes die onder de 11 seconden hebben gelopen. Schippers heeft als beste tijd 11,03.

Ook Sifan Hassan, die bij de EK in Zürich de titel veroverde op de 1500 meter, loopt tijdens de Weltklasse. De Arnhemse atlete maakt zelfs kans op de hoofdprijs van 40.000 dollar op de 1500 meter. Hassan won al twee wedstrijden in de Diamond League en staat tweede in de tussenstand achter haar rivale Abeba Aregawi. Ze versloeg de Zweedse bij de EK in de finale.

Churandy Martina moet genoegen nemen met een optreden in de B-race over 100 meter. Met zijn beste tijd van dit jaar (10,13) kan hij geen aanspraak maken op een duel met wereldtoppers als Tyson Gay, Asafa Powell, Nesta Carter en Richard Thompson.

Meer over