Update

'Schandalig gedrag Suárez had tot rellen kunnen leiden'

Manager Alex Ferguson van Manchester United heeft na de beladen wedstrijd tegen Liverpool keihard uitgehaald naar Luis Suárez. De aanvaller uit Uruguay weigerde voor aanvang van het duel de hand van Patrice Evra te schudden. 'Suárez is een schande voor Liverpool. Hij zou nooit meer voor die club mogen spelen', brieste Ferguson na de door zijn ploeg gewonnen kraker (2-1).

Redactie

Suarez werd eerder dit seizoen voor acht duels geschorst omdat hij racistische opmerkingen zou hebben gemaakt richting Evra, de Franse linksback van United.

'Ik sprak Patrice vanochtend en hij zei dat hij Suarez een hand zou geven. Evra zei: ik heb niets om me voor te schamen. Suarez had een rel kunnen veroorzaken met het weigeren van die hand. Het was een vreselijke start van de wedstrijd en het creëerde een vreselijke sfeer', aldus Ferguson.

Kenny Dalglish, de manager van Liverpool, zei het spraakmakende incident niet gezien te hebben. 'Dat zou in tegenstelling zijn tot wat hij mij vooraf had verteld. Het slaat nergens op om Suarez verantwoordelijk te houden voor alles wat vandaag is gebeurd.'

Suarez schoot kort voor het rustsignaal overigens boos een bal het publiek in, wat tot woedende reacties leidde.

null Beeld reuters
Beeld reuters
null Beeld getty
Beeld getty
null Beeld ap
Beeld ap
Meer over