Schaatskampioenen op eerste Championsrace FlevOnice

BIDDINGHUIZEN - Olympische schaatskampioenen nemen het op 17 februari op tegen marathonschaatsers op ijsbaan FlevOnice in Biddinghuizen. Hier wordt de eerste Championsrace gehouden, meldt manager Roel Ketelaar dinsdag.

De olympische kampioenen Chad Hedrick, Enrico Fabris en Bob de Jong beginnen tegelijk met bekende marathonrijders Jan Maarten Heideman, René Ruitenberg en een nog onbekende buitenlandse schaatser aan een tocht van 5 kilometer.

Daarna is er een speciale toertocht voor recreanten om geld in te zamelen voor Right to Play van oud-schaatser Johann Olav Koss uit Noorwegen. Deze organisatie streeft ernaar alle kinderen ter wereld te laten sporten en spelen. Het publiek kan bij Flevonice ook een schaatsclinic doen met een van de kampioenen. Er is ook een veiling van spullen van bekende schaatsers. (ANP)

Chad Hedrick is een van de olympisch kampioenen die op 17 februari aan de Championsrace op ijsbaan FlevOnice in Biddinghuizen meedoet. Foto ANP Beeld
Chad Hedrick is een van de olympisch kampioenen die op 17 februari aan de Championsrace op ijsbaan FlevOnice in Biddinghuizen meedoet. Foto ANP
Meer over