Schaatskampioen Michel Mulder stopt met schaatsen

Voormalig olympisch kampioen Michel Mulder heeft een punt achter zijn carrière gezet. “Voor nu vind ik het mooi geweest. Ik zie mezelf niet zomaar weer wereldkampioen of olympisch kampioen worden”, zegt de 33-jarige schaatser. “Dat is voor mij te ver weg.”

ANP/Het Parool
Michel Mulder na het NK Sprint in Thialf Beeld ANP
Michel Mulder na het NK Sprint in ThialfBeeld ANP

De schaatser van team Reggeborgh maakt het seizoen af ter ondersteuning van zijn ploeggenoten, maar zal niet meer in wedstrijdverband uitkomen, laat hij weten aan de NOS. Hij slaagde er op de NK afstanden in december niet in zich te plaatsen voor de EK en WK afstanden in januari en februari.

Mulder veroverde op de Olympische Spelen van Sotsji in 2014 als eerste Nederlandse schaatser goud op de 500 meter. Hij bleef landgenoot Jan Smeekens toen 13 duizendsten van een seconde voor. Hij won op die Spelen ook nog brons op de 1000 meter. Ook werd hij twee keer wereldkampioen sprint, in 2013 en in 2014.

“Ik rijd niet meer zestien 34'ers in een jaar zoals toen ik olympisch kampioen werd. Ik zag nog wel heel veel lichtpuntjes en fysiek ben ik ook nog steeds heel sterk. Maar ik wil ook graag resultaten zien,” zegt Mulder.

Zijn tweelingbroer Ronald Mulder blijft voorlopig nog wel actief als schaatser.

Meer over