Schaatser Kjeld Nuis vertrekt naar Team Reggeborgh

Kjeld Nuis schaatst de komende jaren voor Team Reggeborgh. De sprinter komt over van Jumbo-Visma waar hij liefst vijf titels veroverde onder leiding van Jac Orie. Bij Reggeborgh gaat de olympisch kampioen op de 1000 en 1500 meter schaatsen onder leiding van Gerard van Velde.

Het Parool
null Beeld ANP
Beeld ANP

“Ik ben toe aan een nieuwe trainingsimpuls en die denk ik bij Gerard van Velde en zijn team te vinden,” vertelt Nuis bij de NOS.

Reeds in zijn juniorentijd, inmiddels twaalf jaar geleden, sloot Nuis af en toe aan bij het team van Orie. Direct na zijn juniorentijd maakte hij de overstap vanuit Jong Oranje en groeide in de daaropvolgende jaren uit tot een van de kopmannen van de ploeg. Met als hoogtepunt zijn optreden op de Winterspelen met twee keer goud, op de 1000 en de 1500 meter. En zijn twee wereldrecords op dezelfde afstanden, een jaar geleden bij de wereldbekerfinale in Salt Lake City. In februari verloor Nuis een van die records, maar schaatste hij wel naar de wereldtitel op de schaatsmijl.

Bij het team van Van Velde gaat Nuis samenwerken met de beste sprinters van Nederland. Reggeborgh heeft onder meer Kai Verbij, Dai Dai Ntab en Ronald Mulder binnen de gelederen. Ook meervoudig olympisch kampioene Ireen Wüst maakt komend seizoen deel uit van het team, terwijl Reggeborgh eerder bekendmaakte niet verder te gaan met wereldkampioene Jutta Leerdam.

Meer over