PlusVideo

Samenvatting: Heracles Almelo wint overtuigend van PEC Zwolle

Heracles Almelo heeft voor de derde keer op rij een thuiswedstrijd in winst omgezet. De Tukkers versloegen op het eigen kunstgrasveld provinciegenoot PEC Zwolle met royale cijfers 4-0.

Redactie
Heracles Almelo neemt het op tegen PEC Zwolle. Beeld BSR Agency
Heracles Almelo neemt het op tegen PEC Zwolle.Beeld BSR Agency

Voor de verliezende trainer John Stegeman deed de zware nederlaag extra pijn. Hij was tussen 2014 en 2018 de coach van Heracles.

Lennart Czyborra opende na ruim een kwartier de score voor de thuisploeg met een rake uithaal. Namens PEC Zwolle lonkte Mustafa Saymak naar de gelijkmaker. Zijn schot eindigde op de lat.

In de slotfase van de eerste helft was Cyriel Dessers twee keer dicht bij 2-0. De Belgische spits faalde echter in de afwerking. Ook ploeggenoot Mauro Júnior verzuimde de marge voor de rust te verdubbelen.

Na de pauze liet Kenneth Paal (PEC) twee schietkansen onbenut. Aan de andere kant waren Dessers en Orestis Kiomourtzoglou gevaarlijk. In de slotfase bouwden Silvester van der Water, Mauro Júnior en Joey Konings de score alsnog verder uit. PEC Zwolle was na Willem II (4-1) en FC Emmen (2-0) de derde ploeg op rij die door Heracles in Almelo werd ingerekend.

Meer over