Ruud Krol aan de slag bij Libische club

Ruud Krol heeft een nieuwe baan gevonden in Libië. De 65-jarige Amsterdammer gaat als trainer aan de slag bij Al-Ahli, de club die dit jaar voor de 11e keer landskampioen werd. Dat maakte Al-Ahli vandaag bekend via Facebook, met daarbij een foto van Krol die met een vingerafdruk zijn contract 'ondertekend'.

null Beeld Facebook
Beeld Facebook

Krol werd in mei ontslagen bij de Tunesische topclub Espérance, hoewel hij daarmee de landstitel had gepakt. Daarvoor werkte hij als bondscoach van Tunesië en bij de club Sfaxien, waarmee hij ook kampioen werd.

De oud-speler van Ajax en het Nederlands elftal heeft een goede naam opgebouwd in Afrika. Krol pakte prijzen in Egypte (met Zamalek), Zuid-Afrika (Orlando Pirates) en Tunesië. Bij Al-Ahli moet hij volgend jaar presteren in de Afrikaanse versie van de Champions League.

Vanwege de aanhoudende onrust in Libië, dat gebukt gaat onder de grootste geweldsgolf ooit, ligt de nationale competitie momenteel stil. Krol zal met Al-Ahli daarom vooral buiten het land aan de slag gaan. 'We beginnen in Tunis en dan misschien nog wat weken in Caïro en Dubai, waar het bedrijf van de clubpresident staat', zegt Krol tegen Voetbal International. 'Het gaat om de Afrikaanse Champions League, die begint meestal eind februari, begin maart. Tot die tijd zal het behelpen zijn met oefenduels. Ik zal zeker nog een keer in Tripoli komen, maar 80 tot 90 procent zitten we buiten Libië.'

Meer over