Update

Ruud Gullit naar Tsjetjsnië

AMSTERDAM - Oud-international Ruud Gullit keert als trainer terug in de voetballerij. De 48-jarige Amsterdammer gaat in de Russische staat Tsjetsjenië aan de slag. Terek Grozni presenteerde de voormalige aanvoerder van Oranje dinsdag als nieuwe oefenmeester.

Haidar Alchanov, de vice-voorzitter van de Tsjetsjeense club, zei dat Gullit een contract heeft ondertekend voor anderhalf jaar, met een optie voor een langer verblijf. ''We hebben probleemloos overeenstemming bereikt over alle voorwaarden. Hij was dik tevreden met ons aanbod.'' Financiële details gaf hij evenwel niet.

Terek Grozni eindigde afgelopen seizoen als twaalfde in de Russische eredivisie, die zestien ploegen telt. Aan Gullit de taak ten minste te zorgen voor een klassering in de top acht en op termijn voor Europees voetbal. Eerder deze maand probeerde de club de Spanjaard Victor Munoz, tot april 2009 trainer van Getafe, naar Tsjetsjenië te halen. De onderhandelingen liepen evenwel op niets uit.

Gullit was als trainer werkzaam bij Chelsea, Newcastle United, het Nederlands jeugdelftal (onder 21 jaar), Feyenoord en Los Angeles Galaxy. In het afgelopen jaar was hij als president van het bidcomité druk met het binnenhalen van het WK voor Nederland en België in 2018. In die missie slaagde Gullit niet. (ANP)

Meer over