Russische media: transfer Promes ketst af om mogelijke strafzaak

Er is een aanzienlijke kans dat de transfer van Quincy Promes naar Spartak Moskou niet doorgaat. Russische media melden dat de onderhandelingen tussen Spartak en Ajax in een impasse zijn beland door de strafzaak die Promes in Nederland mogelijk boven het hoofd hangt vanwege een steekpartij in Abcoude afgelopen zomer.

Het Parool
null Beeld Pro Shots / Jasper Ruhe
Beeld Pro Shots / Jasper Ruhe

Spartak vreest dat Promes door een eventuele veroordeling langere tijd niet inzetbaar zal zijn. De Russen willen dat Ajax dat risico op zich neemt, maar daar is de Amsterdamse club volgens Russische media niet toe bereid.

“Ajax verlangt onvoorwaardelijke betaling ongeacht wat de rechtbank zal beslissen,” zegt Spartak-directeur Evgeniy Melezhikov tegen RB Sports. “Maar we willen niet volledig betalen als de speler door de uitspraak van de rechtbank zijn vak niet kan uitoefenen. Wij hebben voorgesteld om het risico te delen, maar daar wil Ajax niet in meegaan. De gesprekken liggen nu stil. Laten we afwachten of ze alsnog worden hervat.”

Het afketsen van de transfer van Promes zou een enorme domper zijn voor Ajax, dat deze week met vleugelaanvaller Oussama Idrissi al een vervanger in huis haalde.

Naar verluidt zou Spartak de aanvaller het komende jaar voor 1 miljoen euro huren om hem in de zomer definitief in te lijven voor 9 miljoen euro. Ajax haalde Promes anderhalf jaar geleden voor 17,2 miljoen euro.

Steekpartij

Quincy Promes werd in december gearresteerd en vastgezet op verdenking van betrokkenheid bij een steekpartij. Hij zou een familielid met een mes hebben gestoken op een feest in een bedrijfsloods in Abcoude. De vraag of hij voor de rechter moet verschijnen ligt bij het Openbaar Ministerie. Dat heeft de zaak nog in onderzoek. De kans is klein dat daar voor het sluiten van de transferwindow in Rusland op 25 februari duidelijkheid over is.

Meer over