Update

Ronald Mulder verbetert record 500 meter

Ronald Mulder heeft zondag bij wereldbekerwedstrijden in Salt Lake City het Nederlands record op de 500 meter overgenomen van zijn broer Michel. De schaatser van BrandLoyalty noteerde op de kortste afstand een tijd van 34,25 seconden. Dat was net niet genoeg voor de zege. Keiichiro Nagashima uit Japan was een fractie sneller: 34,24.

null Beeld anp
Beeld anp

Michel Mulder had het Nederlands record op de 500 meter pas 2 dagen in handen. Hij kwam vrijdag, tijdens de eerste 500 meter, tot 34,26 seconden. Zondag moest Michel Mulder zich tevreden stellen met de vierde plaats (34,41). Het brons ging naar de Zuid-Koreaan Mo Tae-bum, die 34,28 klokte.

Ronald Mulder kent zo een uitstekende start van het seizoen. Bij drie van de tot dusver vier gereden wedstrijden in het wereldbekercircuit eindigde de sprinter op het podium. Vorig weekeinde verzekerde de pupil van coach Jac Orie zich van goud en brons en nu is daar in de Verenigde Staten dus zilver bijgekomen. Met 274 punten gaat Ronald Mulder ook riant aan de leiding in de wereldbekerstand.

Vorig seizoen ging de eindzege in deze wedstrijdenreeks nog naar Jan Smeekens, die bij de WK afstanden bovendien als derde eindigde. Het nieuwe seizoen verloopt vooralsnog moeizaam voor Smeekens, die eind oktober bij de NK afstanden nog wel zegevierde. De zesde plaats is bij de vier WB-duels voorlopig zijn beste prestatie in het internationale veld. Zondag kwam hij met 34,68 niet verder dan plek 16. Jesper Hospes werd met 34,63 tiende.

In de B-groep zette Nuis een tijd neer van 34,95 seconden.

Meer over