Update

Rojer na marathonpartij in dubbelfinale Wimbledon

Jean-Julien Rojer heeft donderdag met zijn tennispartner Horia Tecau de finale van het mannendubbel op Wimbledon bereikt. In een marathonpartij van bijna 3,5 uur tegen het Indiaas-Roemeense duo Rohan Bopanna en Florin Mergea werd het 4-6 6-2 6-3 4-6 13-11.

Jean-Julien Rojer (links) en zijn Roemeense dubbelpartner Horia Tecau. Beeld afp
Jean-Julien Rojer (links) en zijn Roemeense dubbelpartner Horia Tecau.Beeld afp

In de finale spelen Rojer en Tecau tegen de Brit Jamie Murray, de oudere broer van olympisch kampioen Andy Murray, en John Peers uit Australië. Het als dertiende geplaatste duo was in vier sets te sterk voor Jonathan Erlich uit Israël en Philipp Petzschner uit Duitsland: 4-6 6-3 6-4 6-2.

Nadat Bopanna en Mergea de eerste set hadden gepakt, sloeg de balans twee sets lang door in het voordeel van Rojer en Tecau. In beide sets pakte het duo twee breaks, waarmee een finaleplaats een kwestie van tijd leek. In de eerste game van het vierde bedrijf braken Bopanna en Mergea echter de opslag van Rojer en Tecau. Het zou daarna nog 32 games duren voordat de volgende break een feit was.

Dat betekende dat het Indiaas-Roemeense koppel in de vierde set met 6-4 zegevierde en dat de vijfde set vervolgens uitdraaide op een uitputtingsslag. Bij een voorsprong van 5-4 kregen Rojer en zijn medespeler hun eerste matchpoint, maar die konden ze niet benutten. Pas bij een stand van 12-11 lukte het Rojer en Tecau voor de beslissing in de wedstrijd te zorgen.

Het is voor Rojer de tweede keer in zijn loopbaan dat hij in een grandslamfinale staat. In 2014 won hij samen met Anna-Lena Grönefeld het gemengddubbeltoernooi op Roland Garros. In 2000 was Paul Haarhuis de laatste Nederlander in een Wimbledonfinale.

null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld getty
Beeld getty
Meer over