Update

Robert Gesink breekt bovenbeen bij trainingsrit

Het wielerseizoen van Robert Gesink is vandaag op harde wijze abrupt ten einde gekomen. De renner van Rabobank brak vandaag door een val tijdens een trainingsrit het rechterbovenbeen. Dat meldde de Nederlandse wielerploeg op zijn website.

ANP/Redactie
Robert Gesink. Beeld ANP
Robert Gesink.Beeld ANP

Gesink ondergaat vanavond nog een operatie aan zijn gebroken rechterbovenbeen. Na onderzoek is besloten hem door de vaste specialisten van de Rabo Wielerploeg te opereren in Amersfoort.

Gesink werd eerst overgebracht naar het ziekenhuis van Doetinchem. Daar onderging hij verder onderzoek.

Hij mist volgend weekeinde het wereldkampioenschap op de weg in Kopenhagen en de Italiaanse klassiekers Ronde van Emilië en Ronde van Lombardije.

De klassementsrenner uit Varsseveld, die teleurstelde in de Ronde van Frankrijk, liet vorige week in Canada zien dat het met zijn vorm goed zat. Hij eindigde als tweede in Grand Prix van Québec. In oktober wilde hij goed presteren in de herfstkoersen in Italië. De Ronde van Emilië won hij de afgelopen twee jaar.

Bondscoach Leo van Vliet had vanavond nog geen beslissing genomen over een vervanger voor Gesink in de wegrace op het WK. 'Ik kan uit vijf renners kiezen. Daar ben ik nu over aan het nadenken', reageerde hij. Op de reservelijst staan Tom Veelers, Koen de Kort, Bram Tankink, Lieuwe Westra en Steven Kruijswijk.

Gesink zegde vorig jaar af voor de WK omdat de titelstrijd in Australië niet in zijn programma paste. Hoewel het parcours in Kopenhagen niet op zijn lijf geschreven is wilde de Achterhoeker er dit jaar graag bij zijn.

Meer over