PlusQuarantraining

Robbert Schilder: ‘Ik doe op het moment niet zoveel’

Corona houdt voorlopig de sporthal dicht, het zwembad, de wielerbaan en het hockeyveld. Niemand weet hoe lang. Hoe blijf je onder deze omstandigheden in conditie en hoe bereid je je voor op een belangrijk toernooi? Als dat er al komt.

Frank Hettinga
Robbert Schilder, Voetballer, 33 jaar. Geboren in Amstelveen, woont nu in Amsterdam. Won in 2007 het EK met Jong Oranje. Beeld BSR Agency
Robbert Schilder, Voetballer, 33 jaar. Geboren in Amstelveen, woont nu in Amsterdam. Won in 2007 het EK met Jong Oranje.Beeld BSR Agency

Robbert Schilder kan zich niet voorstellen dat het seizoen in de tweede divisie nog wordt afgemaakt. “Voorlopig blijft het sportcomplex tot en met 6 april op slot,” zegt de middenvelder van AFC (het gesprek had plaats voor de persconferentie van het kabinet van gisteravond). “Maar ik geloof niet dat daarna het normale leven meteen weer begint, dat zal wel langer duren. Er zijn allemaal strikte maatregelen genomen en dan zouden we straks ineens in korte tijd wel superveel wedstrijden moeten spelen. Ik zie het niet echt voor me.”

Moet koploper VV Katwijk in het geval van afgelasting de kampioensschaal uitgereikt krijgen? “Ja, dat zou misschien wel eerlijk zijn. Maar ook jammer natuurlijk. We waren goed bezig de laatste tijd en we zouden Katwijk ook nog op bezoek krijgen.” AFC staat derde op vier punten van de nummer 1. “Maar goed, de kampioen van de tweede divisie kan toch niet promoveren, dus het is niet zo belangrijk, denk ik, om er één aan te wijzen.”

“Ik weet trouwens niet of ik de aangewezen persoon ben voor deze rubriek,” zegt de oud-voetballer van onder andere Ajax, FC Twente en Heracles Almelo. “Ik doe op het moment niet zoveel. Ik hoopte een beetje te kunnen studeren, maar ik zit tussen twee vakken in van mijn studie makelaardij. Meer dan alvast een beetje vooruit lezen kan ik niet.”

“En ik liep een dag in de week mee bij Ajax Onder 17, maar dat valt ook weg. Er blijft niks over. Ik kijk af en toe een serie, die Spaanse bijvoorbeeld: Vis a vis.”

“Mijn appartement in Amsterdam werd verbouwd, daar ging ik elke dag wel even kijken, maar dat is ook net klaar. Ik zit in Amstelveen bij mijn ouders, dat is wel iets gezelliger dan in mijn eentje in dat nieuwe appartement. Ik heb het er nog niet zo moeilijk mee om in quarantaine te zitten, maar als dit langer gaat duren, dan wordt het wel echt saai.”

“Het is ook niet zo dat ik allerlei gymapparaten mijn huis binnen sleep om hard te kunnen trainen.

Die tijd is voor mij wel voorbij. We trainen bij AFC normaal gesproken drie keer in de week, ’s avonds. Ik ben niet zo druk meer met voetbal als vroeger. Hiervoor was ik gewend om vrijwel elke dag te trainen.”

“Dagelijks wat core-oefeningen en een beetje hardlopen is nu dus wel genoeg. We hebben ook nog een loopschema van de club gekregen, maar ik weet inmiddels wel hoe ik dat moet invullen.’’

Meer over