Red Bull Racing slaat F1-test Valencia over

MILTON-KEYNES - Red Bull Racing slaat de eerste officiële testraces van de Formule 1 begin februari in Valencia over. De autocoureurs Sebastian Vettel en Mark Webber zullen pas de tweede test, later in februari in Jerez, voor het eerst in de bolide voor het seizoen 2010 stappen. ''We willen optimaal profiteren van de windtunnel en nemen daar langer de tijd voor'', lichtte teambaas Christian Horner dinsdag toe.

De regels in de Formule 1 schrijven voor dat de renstallen pas vanaf 1 februari de nieuw ontworpen bolides mogen testen. Ook de tijd om prototypes in de windtunnel op hun aerodynamische kwaliteiten te beoordelen, is beperkt. Voorzover bekend is Red Bull het enige team dat afwezig is bij de eerste test in Valencia. ''We hebben het vorig jaar ook zo gedaan. Onze technische baas Adrian Newey krijgt negen dagen langer de tijd voor ontwerp en productie van de wagen.''

Red Bull mikt voor 2010 op de wereldtitel. De Duitser Vettel won vorig seizoen vier Grote Prijzen en eindigde in de WK-stand tweede achter kampioen Jenson Button (Brawn GP). (ANP)

Meer over