Record Alvárez bij Pirates

AMSTERDAM - Fausto Alvárez Rizo van de Pirates heeft een hoofdklasserecord geëvenaard. De 46-jarige Cubaan sloeg zaterdag in de met 10-3 gewonnen wedstrijd tegen ADO maar liefst drie homeruns.Alvárez gaat beter spelen naarmate het warmer wordt. Het kan dan ook geen toeval zijn dat Alvárez juist in de eerste wedstrijd dit seizoen van de Pirates in de zomer aanvallend op dreef was.

De veteraan sloeg zaterdag op sportpark Ookmeer drie homeruns en daarmee in totaal zes punten binnen voor de Pirates. Het betekende een evenaring van een hoofdklasserecord. Ralph Milliard (HCAW) was, in 2002, de laatste speler die drie homeruns in één wedstrijd sloeg. Alvárez had voor het afgelopen weekeinde in totaal drie keer de bal over de omheining geslagen.

''Het klopt dat ik me goed voel in de zomer. Als het warm is, komt het prettige gevoel dat ik altijd in mijn geboorteland Cuba heb ook in Nederland helemaal boven,'' zei Alvárez. ''Dat ik een record zou vestigen, had ik echter niet verwacht.''

Het is niet het eerste record voor Alvárez. Hij bezit ook twee Cubaanse records: Alvárez sloeg tot twee keer toe twee homeruns in één inning. Bovendien is hij in eigen land ook de speler met de meeste binnengeslagen punten in één inning: zeven.

Zijn prestatie van zaterdag is echter een heel bijzondere. Hij is met zijn 46-jaar de oudste speler die deze prestatie levert in de hoofdklasse en daarnaast een van de weinige spelers die de laatste twintig jaar drie homeruns in één wedstrijd sloegen met een houten knuppel.

Alvárez is blij met zijn record. Al wist hij tijdens de wedstrijd niet dat hij een unieke prestatie had geleverd. Dat hoorde hij pas na afloop. Alvárez had bij zijn derde homerun wel meteen door dat de bal het veld uit zou gaan.''Het blijft een heerlijk gevoel als je de bal goed raakt en je hem dan ook het veld uit ziet vliegen. Dat maakt honkbal zo mooi.''

De Pirates wonnen mede door de homeruns van Alvárez zaterdag met 10-3 van ADO. De Cubaan was zondag in de met 8-5 gewonnen returnwedstrijd tegen de ploeg uit Den Haag goed voor één homerun. En die sloeg hij ondanks een blessure die hij had opgelopen nadat hij een bal op zijn knie had gekregen.

De Pirates staan door de twee overwinningen op ADO vierde in de rangschikking. Plaatsing voor de play-offs komt daarmee steeds dichterbij. Alvárez, die de twee voorgaande moeizame seizoenen van de Pirates meemaakte, is trots op de huidige prestaties.

''We spelen steeds beter. De play-offs halen moet kunnen. Ik hoop dat het lukt. Welke andere speler van mijn leeftijd kan zeggen dat hij de play-offs heeft gehaald?''

undefined

Meer over