Real Madrid strikt Frans toptalent Varane

Real Madrid heeft de Franse verdediger Raphaël Varane aangetrokken. De 18-jarige voetballer komt over van RC Lens, dat naar verluidt zo'n 10 miljoen euro ontvangt voor het toptalent. Varane zette vandaag zijn handtekening onder een contract voor zes jaar bij de 'Koninklijke'.

ANP
Raphaël Varane (rechts). Beeld afp
Raphaël Varane (rechts).Beeld afp

Varane debuteerde afgelopen seizoen in het eerste elftal van Lens, dat degradeerde uit de Ligue 1. De lange verdediger trok de aandacht van diverse topclubs, maar koos voor Real Madrid. Hij is na Nuri Sahin, Hamit Altintop en José Callejon de vierde aanwinst voor trainer José Mourinho. Ook Manchester United was geïnteresseerd in de jonge Fransman.

De Portugese oefenmeester kan voorlopig nog niet beschikken over Altintop. De Turkse middenvelder, overgekomen van Bayern München, werd maandag geopereerd aan zijn rug. Altintop moet tot zaterdag in het ziekenhuis blijven en kan daarna beginnen met revalideren.

Gervais Matrel, de voorzitter van RC Lens, kondigde de transfer van Varane naar Real Madrid al eerder aan. 'We konden Varane niet behouden, want hij is fenomenaal', zegt Martel, wiens club degradeerde uit de Ligue 1. 'Ik kijk er naar uit om hem in het shirt van Real te zien spelen.'

Meer over