Update

Real Madrid heeft Nuri Sahin binnen

Nuri Sahin. Foto Beeld getty
Nuri Sahin. FotoBeeld getty

Nuri Sahin speelt komend seizoen definitief voor Real Madrid. Dat maakte de Spaanse voetbalclub maandag bekend op de website. De middenvelder, voormalig speler van Feyenoord, komt over van Borussia Dortmund. Met de transfer is naar verluidt een bedrag van 10 miljoen euro gemoeid.

Sahin ondertekende in Madrid een zesjarig contract. De 22-jarige Turkse international was dit seizoen een van de smaakmakers in het kampioenselftal van Dortmund. Sahin had bij de Duitsers nog een contract tot medio 2013. Real maakte gebruik van een gelimiteerde afkoopsom in die overeenkomst.

'Deze beslissing is me erg zwaar gevallen, maar ik zal altijd fan en lid van Dortmund blijven', aldus Sahin die al op 16-jarige leeftijd debuteerde in de Bundesliga. Naar eigen zeggen is hij klaar voor het niveau van Real. 'Ik ben erg trots op deze stap. Ik ga er met veel zelfvertrouwen heen en ben uitgegroeid tot een speler die daar kan doorbreken.'

Dortmund wilde de jonge kampioensploeg graag bij elkaar houden, maar ziet met Sahin al de eerste speler vertrekken. Volgens Spaanse media wil Real ook zijn landgenoot Hamit Altintop aantrekken. 'De Koninklijke' zou al in gesprek zijn met Bayern München. (ANP)

Meer over