Rabobank trekt zich terug uit paardensport en wielrennen

De veruit grootste sponsor in de Nederlandse sport, Rabobank, trekt zich na 2016 terug als geldschieter van de KNWU (wielersport) en KNHS (hippische sport). Dat is een grote klap voor betreffende sporten. Rabobank is al twintig jaar zeer actief in de wielersport, zowel in de top als in de breedte. Bij de KNHS is het bedrijf de hoofdsponsor.

Hans Klippus
Marianne Vos in het tenue van Rabobank-Liv Beeld anp
Marianne Vos in het tenue van Rabobank-LivBeeld anp

De bank wil zich meer richten op lokale sportsponsoring. Op dat terrein wordt door de plaatselijke filialen momenteel bij elkaar 22 miljoen euro uitgegeven. Dit opmerkelijke nieuws komt twee dagen na het bericht dat er 9000 banen bij de bank zullen verdwijnen.

,,We willen letterlijk nog dichterbij onze klanten komen,'' zegt Heleen Crielaard, bij de bank verantwoordelijk voor de sponsoring.

Rabobank zegt in gesprek te zijn met sportkoepel NOC*NSF en de hockeybond, KNHB. Die instanties worden ook door de bank gesponsord. Crielaard: ,,Het feit dat we in gesprek zijn, geeft aan dat we de intentie hebben om hiermee door te gaan. Alleen op welke manier is nog niet bekend.''

Meer over