Quinten Timber (19) verruilt Ajax transfervrij voor FC Utrecht

Ajaxmiddenvelder Quinten Timber (19) maakt na dit seizoen transfervrij de overstap naar FC Utrecht. De tweelingbroer van Ajaxrevelatie Jurriën heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij de club in zijn woonplaats Utrecht.

Het Parool
null Beeld Pro Shots / Toon Dompeling
Beeld Pro Shots / Toon Dompeling

Timber begon met voetballen bij het Utrechtse DVSU en speelde in de jeugdopleiding van Feyenoord. In de zomer van 2014 verruilde hij die club voor Ajax. Met Jong Ajax kwam Timber veertig keer in actie in de Keuken Kampioen Divisie. Daarin maakte hij drie doelpunten en zeven assists. Tot een debuut in het eerste kwam het nooit, in tegenstelling tot zijn tweelingbroer Jurriën, die inmiddels een vaste plek heeft veroverd in het elftal.

“Sportief gezien wil ik een mooie stap maken. FC Utrecht is een fantastische club. Ik vind de ambities die ze hebben heel mooi en wil daar graag een bijdrage aan leveren,” laat Timber weten.

Binding met de stad

“Hij is een echte Utrechtse jongen, die altijd de binding met de stad en de club gehouden heeft,” zegt technisch directeur Jordy Zuidam. “Een Utrechter die hier op de tribune heeft gestaan en eigenlijk nog zijn hele carrière voor zich heeft. Hij is een ontzettend talentvolle speler, die veel energie legt in wedstrijden.”

Timber is de tweede versterking voor FC Utrecht voor het nieuwe seizoen. Eerder legde de Eredivisieclub de Griekse spits Anastasios Douvikas vast.

Meer over