PlusNieuws

PSV moet het laten zien tegen Monaco

PSV-trainer Roger Schmidt ziet beter verdedigen als belangrijk aandachtspunt voor PSV, maar hield zich gisteren in Monaco ook vast aan de aanvallende kracht van zijn ploeg.

Rik Elfrink
Winst in Monaco betekent dat net als vorig jaar overwintering in de Europa League mogelijk blijft.  Beeld ANP
Winst in Monaco betekent dat net als vorig jaar overwintering in de Europa League mogelijk blijft.Beeld ANP

PSV wil vanavond tegen AS Monaco in de Europa League alles in eigen hand houden, zei trainer Roger Schmidt gisteren in Stade Louis II. Na deze zomer moest zijn PSV klaar zijn voor een goede Europese campagne en een belangrijke rol in de titelstrijd. Dat laatste is ondanks een aantal tegenslagen nog niet uitgesloten en aan het eerste moet PSV vanavond zien te bouwen. Winst in Monaco betekent dat net als vorig jaar overwintering in de Europa League mogelijk blijft. Schmidt krijgt in de vorm van de Conference League misschien nog wel een ontsnappingsroute, voor het geval Monaco en Real Sociedad te sterk blijken.

Alles in eigen hand houden, kan dat? Op de eerste plaats moet PSV werken aan de defensieve stabiliteit, wat er de afgelopen weken aan ontbrak. Schmidt ziet het als aandachtspunt, maar houdt zich ook vast aan de offensieve mogelijkheden van zijn ploeg. Als PSV die ten volle benut, heeft hij er minder moeite mee dat achterin weleens iets mislukt. “Gelukkig scoorden we afgelopen weekend veel.”

Grote tegenvaller is dit seizoen het vaak ontbreken van Davy Pröpper, die deze week een enkelblessure opliep en vanavond niet van de partij is. Naast de routinier zijn ook Mario Götze (ziek) en zoals verwacht Noni Madueke en Cody Gakpo niet naar Monaco afgereisd. Ritsu Doan is er wel weer bij, maar zeker nog niet klaar voor een basisplek.

Eigen toekomst

Schmidt beslist vandaag over zijn opstelling en leek gisteren verrast door een vraag over zijn eigen toekomst in Eindhoven. Volgens het Duitse blad Bild denkt hij na over een vertrek bij PSV, maar ingewijden denken dat het artikel speculatief is. PSV wil graag door met de Duitse coach, maar nu lijkt het goede moment voor een contractverlenging nog niet daar. Beide partijen verkennen op dit moment de toekomst en vooral goede resultaten lijken meewind te kunnen geven om tot een langere samenwerking te komen.

PSV-trainer Roger Schimidt. Beeld Stanley Gontha
PSV-trainer Roger Schimidt.Beeld Stanley Gontha

“Ik heb het niet gelezen,” zei Schmidt over de in Duitsland al voorziene exit bij PSV. Hij is vooral bezig om zijn ploeg zo goed mogelijk te prepareren voor het treffen van vanavond, waarin ondanks een aantal afwezigen lastige keuzes te maken zijn. Schmidt kan na afgelopen weekend nauwelijks meer om Yorbe Vertessen heen, die uitstekend speelde en bij vier goals betrokken was tegen FC Twente (5-2). Bij afwezigheid van Götze zou hij ervoor kunnen kiezen om terug te grijpen op zijn favoriete 4-2-2-2-systeem, waarbij achter de spitsen Eran Zahavi en Carlos Vinícius dan ook plaats is voor Armindo Bruma. Olivier Boscagli zou kunnen terugkeren in het centrum van de defensie, waardoor Ibrahim Sangaré en Marco van Ginkel weer als verdedigend duo worden hersteld. De wedstrijd in Monaco begint vanavond om 18.45 uur.

Meer over