PlusVideo

PSV loopt na bekeruitschakeling bij ADO nieuwe tik op

PSV lijkt na de bekeruitschakeling van woensdag bij Ajax (2-1) ook uitgespeeld in de strijd om het kampioenschap. De Eindhovenaren waren zaterdag veel beter dan het laaggeklasseerde ADO Den Haag en noteerden 34 doelpogingen (waarvan vijftien op doel). PSV vergat echter afstand te nemen en zag Michiel Kramer in blessuretijd met een omhaal gelijk maken: 2-2.

Het Parool

Het puntenverlies betekende opnieuw een flinke tik voor PSV. Het elftal van trainer Roger Schmidt had woensdag bij Ajax in de eerste helft niets in te brengen in de Johan Cruijff ArenA en wacht nog steeds op de eerste zege dit seizoen in een duel met een van de topclubs.

Kritiek

Schmidt kreeg de voorbije dagen de nodige kritiek, vanwege weer een tegenvallend resultaat in een topduel en ook om de wissels die hij in de slotfase doorvoerde. Mohamed Ihattaren was ontstemd dat hij de laatste tien minuten werd vervangen door Yorbe Vertessen. Vier dagen eerder begreep Donyell Malen, bij een voorsprong van 3-0 tegen FC Twente, ook niet zoveel van zijn late wissel.

Baumgartl

Tegen ADO gaf Schmidt aanvoerder Denzel Dumfries rust. Timo Baumgartl mocht in zijn plaats meedoen. Vertessen kreeg de voorkeur boven Ihattaren. Mario Götze en Cody Gakpo hervatten donderdag de training, maar bleken nog niet op tijd fit om in Den Haag mee te doen.

Baumgartl zag er niet goed uit toen ADO in de 27e minuut op voorsprong kwam. Na een vlugge combinatie door het midden schoot Bobby Adekanye de bal achter doelman Yvon Mvogo: 1-0. Het was de eerste keer dat ADO gevaarlijk was. PSV kreeg voor rust zes of zeven goede kansen. De grootste was voor Philipp Max. De Duitse linkerverdediger schoot de bal kort voor de openingstreffer uit een strafschop hoog over.

Gelijkspel

Het enorme veldoverwicht leverde PSV kort na de pauze wel een doelpunt op. Malen schoot de bal in de korte hoek achter Martin Fraisl, die er dit keer niet goed uitzag: 1-1.

Met Ihattaren als vervanger voor Vertessen ging PSV het laatste half uur op jacht naar de voorsprong. Ibrahim Sangaré schoot de bal in de 71e minuut net voorlangs. Fraisl hield Malen even later knap van scoren af. Na een enorme fout van Jamal Amofa, die de bal niet goed wegwerkte, kon Malen in de 76e minuut alsnog de 1-2 binnen schieten.

PSV liet na om verder uit te lopen en in blessuretijd maakte Kramer met een omhaal onverwacht gelijk: 2-2.

Meer over