PSV loopt in op verliezend Ajax

PSV heeft zondag met moeite gewonnen van Sparta. De Eindhovense ploeg won de thuiswedstrijd met 2-1.

Het Parool
PSV-aanvoerder Marco van Ginkel (links) in duel met Michael Heylen van Sparta. Beeld ANP
PSV-aanvoerder Marco van Ginkel (links) in duel met Michael Heylen van Sparta.Beeld ANP

PSV-aanvoerder Marco van Ginkel reageerde opgelucht na de zwaar bevochten overwinning. “We hebben heel veel kansen gehad, maar de keeper van Sparta haalde er een paar ongelooflijke ballen uit. We moesten tot de laatste 10 minuten wachten op doelpunten. Dat was wel even stressen, ja.”

Van Ginkel bleef naar eigen zeggen tijdens de wedstrijd niettemin de moed erin houden. “Geloof moet je altijd hebben,” zei hij bij ESPN. “Als je zo veel kansen krijgt, dan moet er wel een keer een bal goed vallen. We kwamen steeds dichterbij en uiteindelijk brak Ibrahim Sangaré de wedstrijd open met een heel mooi schot.”

Volgens Van Ginkel toonde de Rotterdamse ploeg zich in Eindhoven een taaie tegenstander. “Sparta speelde heel verdedigend. Ze weten dat ze het hier moeilijk krijgen en dan parkeren ze hier echt de bus. We speelden ook veel te veel door het midden en te weinig over de zijkanten. Daardoor verloren we de bal steeds met simpele combinaties.”

In de slotfase kwam het toch nog goed voor PSV, dat nog wel een treffer van Lennart Thy moest incasseren. “Of wij de winnaar van het weekeinde zijn? Jazeker en daar zijn we blij mee. De concurrentie heeft verloren en wij hebben gewonnen. We kunnen dus mooi aansluiten,” zei hij, doelend het verlies van Ajax en Feyenoord.

Van Ginkel werd na een uur gewisseld door PSV-coach Roger Schmidt. “Of ik daar nog boos over ben? Nee hoor, dat gebeurt toch wel vaker? Geen probleem.” (ANP)

Meer over