Update

Powell meldt zich af voor 100 meter op WK

De Jamaicaan Asafa Powell zal tijdens de komende wereldkampioenschappen atletiek niet op de 100 meter verschijnen. Dat heeft zijn zaakwaarnemer vanmorgen bevestigd. De topatleet kampt nog met de naweeën van een liesblessure. Hij hoopt wel op de 4x100 meter in actie te komen.

ANP/Redactie
Asafa Powell. Beeld reuters
Asafa Powell.Beeld reuters

Powell liep de kwetsuur op tijdens een atletiekwedstrijd in Boedapest, afgelopen juli, en meldde zich vervolgens deze maand af voor de Diamond League-ontmoeting in Londen. De 28-jarige atleet hield toch hoop op WK-deelname, maar moest twee dagen voor de series van de 100 meter toch zijn startbewijs inleveren. Aangezien het estafettenummer (4x100m) pas in het slotweekeinde wordt afgewerkt, hoopt Powell bij die discipline alsnog in actie te kunnen komen.

De afmelding van Powell is een fikse tegenvaller voor de atletiekfans die zich hadden verheugd op het titanenduel op de 100 meter tussen Powell en zijn landgenoot en titelverdediger Usain Bolt. Eerder meldde ook al de Amerikaan Tyson Gay zich af.

Powell maakte dit seizoen een uitstekende indruk en noteerde ook de beste wereldjaarprestatie op het koningsnummer van de atletiek: 9,78. De wereldrecordhouder van juni 2005-mei 2008 leverde die prestatie tijdens de Diamond League-wedstrijd in Lausanne, begin juli. Alleen Bolt en Gay doken de afgelopen jaren (meerdere keren) onder die tijd.

Meer over