Pirates moeten play-offs veilig stellen

AMSTERDAM - De honkballers van L&D Amsterdam (Pirates) moeten nog vol aan de bak om plaatsing voor de play-offs veilig te stellen. De ploeg verloor dit weekeinde drie keer van koploper Door Neptunus (6-5, 10-8 en 8-2.)

De Pirates begonnen met twee punten achterstand aan het drieluik tegen Neptunus. Het weekeinde was een mooie gelegenheid geweest om de koppositie op de Rotterdammers te heroveren. Vóór de competitie-onderbreking waren de Pirates die plek kwijtgeraakt. Bovendien waren de wedstrijden een goede graadmeter om te zien hoe het met de vorm gesteld is.

Maar de Pirates stonden zondag met lege handen. Het team kreeg vooral geen vat op de slagploeg van Neptunus. De koploper maakte in drie wedstrijden 24 punten. Amsterdam deed het qua honkslagen niet minder, maar het ontbeerde de ploeg op beslissende momenten aan effectiviteit en geluk.

Zo stonden de Pirates zaterdag op sportpark Ookmeer na vier innings met maar liefst 10-0 achter. De ploeg knokte zich mede door een homerun van Sidney de Jong goed terug. In de negende en laatste inning was de achterstand verkleind tot 8-10. Door een met de binnenkant van een voet gestopte bal bleef een stunt echter uit.

De Pirates staan ondanks de nederlagen toch nog op de tweede plaats. De voorsprong op nummer vijf Kinheim is, met zes wedstrijden te gaan, maar vijf punten. De Pirates zullen in de resterende speelronden tegen RCH en HCAW punten moeten pakken om niet naast de play-offs te grijpen. Lukt dat niet, dan zijn de Pirates zelfs veroordeeld tot het spelen van de zogenoemde play-downs.

De nummers vijf tot en met acht spelen dit jaar voor het eerst een nacompetitie voor lijfsbehoud. ''We zullen de komende twee weken nog vol aan de bak moeten,'' aldus Sidney de Jong. ''Het mooiste zou zijn als we de laatste zes wedstrijden allemaal winnen. Dan zijn we in elk geval zeker van het thuisvoordeel en misschien wel belangrijker: dan gaan we met een goed gevoel de play-offs in.'' (CURT SIMONS)

Foto Henk Seppen, website: www.henkseppen.denieuwsfoto.nl

Korte stop Vince Rooij kan niet beletten dat Matt McGraw op de honk komt. Foto Henk Seppen Beeld
Korte stop Vince Rooij kan niet beletten dat Matt McGraw op de honk komt. Foto Henk Seppen
Meer over