Langs de velden

Pirates met goed gevoel naar European Champions Cup

In verschillende takken van amateursport kende Amsterdam een overwegend positief weekend.

Curt Simons
Kenny Berkenbosch en Rashid Gerard sloegen allebei een homerun met twee man op de honken. Beeld anp
Kenny Berkenbosch en Rashid Gerard sloegen allebei een homerun met twee man op de honken.Beeld anp

Amateurvoetbal

DCG moet aan de bak om degradatie uit de zondag tweede klasse te voorkomen. De ploeg van coach Danny van de Moot verloor de eerste wedstrijd in de finale van de nacompetitie met 3-0 van VVZA uit Amersfoort. De return is komend weekeinde op sportpark Ookmeer.

Derdeklasser DWS mag hopen op promotie naar de tweede klasse. Het eerste duel met Eldenia werd thuis met 2-1 gewonnen. Celso Uhlenbeek en Issam El Bakkali maakten de doelpunten voor DWS, dat zondag in Arnhem de return speelt.

De Meteoor leek tegen ZSGOWMS in de nacompetitie om een plek in de zaterdag derde klasse een lastige middag te krijgen. De club uit Tuindorp Oostzaan stond na een half uur met negen man door twee rode kaarten en bovendien met 1-0 achter. Toch sleepte De Meteoor een 3-3 gelijkspel uit het vuur. De clubs spelen dinsdagavond op sportpark Ookmeer de return. De winnaar speelt de finale van de nacompetitie tegen de winnaar van de halve finale tussen het Amsterdamse TOB en Dindua uit Enkhuizen. TOB won het eerste duel uit met 4-1.

Na Arsenal en VVA/Spartaan is ook Fortius uit de zondag derde klasse C gedegradeerd. De ploeg verloor in de nacompetitie met 2-0 van AS'80 en moet daardoor volgend jaar in de vierde klasse uitkomen. Ouderkerk had aan een 1-1 gelijkspel in en tegen Winkel wel genoeg om zondag derdeklasser te blijven.

Cricket

De prestaties van de drie Amsterdamse clubs in de topklasse waren Tweede Pinksterdag wisselend. Dosti won met vijf wickets verschil bij VOC. ACC daarentegen verloor met liefst negen wickets verschil bij Quick Haag en VRA ging thuis met 131 runs verschil hard onderuit tegen HBS.

Hockey

De opdracht voor de hockeyers van Hurley is duidelijk: twee keer winnen van HDM. Hurley verloor het eerste duel in de play-outs in Den Haag met 2-1 (doelpunt Hurley van Shannon Boucher). De tweede wedstrijd is zaterdag in Amsterdam. Als Hurley wint, volgt zondag een derde wedstrijd in Den Haag.

De hockeysters van Amsterdam hebben maandag brons gewonnen op de EuroHockey Club Cup. Ze versloegen het Engelse Surbiton HC in de strijd om een derde plaats (3-1).

Honkbal

Pirates is met een goed gevoel afgereisd naar Regensburg in Duitsland waar woensdag de European Champions Cup, de Champions League honkbal, begint. De ploeg van coach Charles Urbanus won zaterdag met 13-2 van DSS.

Pirates sloeg in de zevende inning liefst tien punten binnen. Dat kwam vooral door Kenny Berkenbosch en Rashid Gerard. Zij sloegen allebei een homerun met twee man op de honken. Pirates is titelverdediger in Regensburg en start het toernooi woensdagochtend tegen het in de Italiaanse competitie spelende San Marino.

Meer over