Pijnlijke uitglijder van Ajax in tweede oefenduel

Ajax heeft de oefenzege van 3-0 op Meppen van begin deze week laten volgen door een pijnlijke nederlaag tegen SC Paderborn. De club uit de tweede Duitse Bundesliga klopte de Amsterdammers zaterdag met 5-2.

Johan Inan
Trainer Aflred Schreuder Beeld ANP
Trainer Aflred SchreuderBeeld ANP

De landskampioen, die zonder vrijwel alle internationals en basisspelers zaterdag het trainingskamp in De Lutte afsloot, keek na een minuut al tegen een achterstand in Oldenzaal, toen Raphael Obermair aan het eind van een goede Paderborn-aanval stond. Een paar minuten later trok Ihattaren de stand gelijk door een aanval zelf op te zetten en met een schuiver in de lange hoek af te ronden: 1-1.

Het opkrabbelende toptalent was net als tegen SV Meppen dinsdag (3-0) de grote uitblinker. Ook tegen Paderborn toonde Ihattaren zijn techniek, overzicht en fijne trap. Toen Ajax halverwege de eerste helft een vrije trap kreeg bijvoorbeeld. De linkspoot meldde zich en krulde Ajax op voorsprong in de bovenhoek.

Slotminuut

In de eerste helft nog oogde Ajax defensief niet heel stabiel, maar na rust moest keeper Jay Gorter nog veel vaker in actie komen. Met zijn reflexen kon hij de gelijkmaker slechts uitstellen. Een elftal jonkies hield open huis en daar maakte de club uit de 2. Bundesliga dankbaar gebruik van. Met een paar desastreuze minuten leidde Patrickson Delgado de 2-3 en 2-4 in en in de slotminuut kwam doelman Gorter te laat, waardoor John Iredale de eindstand zelfs op 2-5 bepaalde.

Schreuder, voor de camera van Ziggo Sport: “Het verschil tussen de eerste en tweede helft was veel te groot, in die zin was het teleurstellend. Maar de afgelopen week was voor mij heel leerzaam. Ik heb heel veel spelers aan het werk gezien. Dat helpt mij enorm.”