Phelps nog zoekende naar vorm

CHARLOTTE - Michael Phelps is nog zoekende naar de juiste vorm. In zijn eerste wedstrijden van dit jaar in het 50-meterbad bij de Charlotte UltraSwim zette het Amerikaanse zwemwonder wisselende resultaten neer. Hij won de 200 vrij en 100 meter vlinderslag, maar leed op de 100 meter rugslag een nederlaag. Het verbaasde de achtvoudig olympisch kampioen van de Spelen in Peking echter niet.

''Ik kan ook niet echt teleurgesteld zijn. Ik moet nog werken aan mijn vorm. Aan het einde van het jaar ben ik hopelijk wel waar ik wil zijn'', aldus Phelps. Hij zwom de wedstrijden ook terwijl hij vol in training is. ''De trainingen lopen nog niet echt lekker. Volgende week ga ik op stage in Colorado Springs, hopelijk gaat het dan beter.''

Phelps moest op de 100 meter rugslag zijn landgenoot Nick Thoman voor zich dulden. Die zegevierde in 53,70. Phelps tikte aan in 53,92. Wereldrecordhouder en olympisch kampioen Aaron Peirsol werd vijfde in 54,68.

Op de 200 vrij bleef Phelps vrijdag (plaatselijke tijd) zijn landgenoot Peter VanderKaay maar net voor. Phelps won in 1.47,73. VanderKaay was maar vierhonderdste langzamer. Op de 100 meter vlinderslag was het gat wel duidelijk. Phelps tikte in 52,41 als eerste aan. Tyler McGill, ook een Amerikaan, werd tweede in 53,15. (ANP)

Meer over