Update

Peter R. de Vries en Piet Keizer worden voetbalmakelaars

Misdsaadverslaggever Peter R. de Vries wordt voetbalmakelaar. Dat maakte de misdaadverslaggever vandaag bekend via Twitter. Samen met zijn zoon Royce en Ajax-icoon Piet Keizer begint de 57-jarige De Vries in Amsterdam het bureau PR Sportmanagement bv.

Peter R. de Vries. Beeld anp
Peter R. de Vries.Beeld anp

Het kantoor gaat zich richten op de begeleiding van professionele sporters - met name voetballers - bij het afsluiten van contracten en het realiseren van transfers en totale loopbaanbegeleiding. Peter en Royce de Vries hebben eind 2013 met goed gevolg het KNVB/FIFA-examen voor spelersmakelaar afgelegd en beschikken over de vereiste papieren.

Peter R. de Vries zegt zich te kunnen voorstellen dat deze stap voor veel mensen een verrassing is: 'Maar de mensen die mij goed kennen weten dat ik al veertig jaar meer door sport dan door misdaad gefascineerd ben', aldus De Vries in het persbericht. 'Ik vind het ontzettend leuk dat ik de vaardigheden en ervaringen die ik de afgelopen 35 jaar heb opgedaan juist in deze tak van sport kwijt kan, in nauwe samenwerking met een coryfee als Piet Keizer en mijn zoon, die jurist is en zijn studie hierop gericht heeft. We zijn alle drie linkspoten en volgens mij een heel goed trio.'

Keizer (70) heeft zin in de samenwerking met de misdaadverslaggever: 'Ik ken Peter al meer dan 25 jaar en weet waar hij voor staat. En omgekeerd. We beginnen dit niet om snel en makkelijk onze slag te slaan, we willen vooral onze voldoening halen uit hoogwaardige dienstverlening waarbij de speler voorop staat, maar wel in samenwerking met coaches en clubs. Ik zelf wil spelers vooral technisch en individueel beter maken', aldus de oud-voetballer.

Piet Keizer. Beeld anp
Piet Keizer.Beeld anp
Meer over