Peter Bosz klaagt een beetje over Björn Kuipers

Trainer Peter Bosz van Borussia Dortmund plaatste vraagtekens bij het optreden van het arbitrageteam van Björn Kuipers, na de verloren wedstrijd tegen Real Madrid (1-3) in de Champions League.

ANP
Peter Bosz Beeld anp
Peter BoszBeeld anp

Hij maakte er na de thuisnederlaag geen al te groot twistpunt van, maar klaagde toch een beetje. Het Nederlandse keurkorps verzuimde na nog geen kwartier de thuisploeg een strafschop toe te kennen.

"Het stond 0-0, het was een zuivere handsbal," doelde oud-Ajaxtrainer Bosz op een onbestrafte actie in de doelmond van aanvoerder Sergio Ramos. "Maar Real was de betere ploeg, ze hebben verdiend gewonnen. We hebben met nul punten nog vier duels te spelen. Laten we eerst maar eens twee keer van Apoel Nicosia winnen, daarna zien we wel hoe we ervoor staan."

Bundesligarecord
Cristiano Ronaldo (twee) en Gareth Bale kwamen in Dortmund tot scoren voor de titelverdediger. Pierre-Emerick Aubameyang trof doel namens Borussia, dat voor de eerste keer in zeven thuisduels verloor van Real Madrid in de Champions League.

Collega Zinédine Zidane sprak van een slaagde avond in Dortmund.

"We hebben hard gewerkt en prima gespeeld. Na de rust hadden we het even moeilijk, maar we hebben de wedstrijd geweldig afgemaakt. We hadden wel wat meer doelpunten kunnen maken, maar we hebben dankzij Ronaldo en Bale meer gescoord dan Dortmund. Daar gaat het om, het liep perfect."

Het Dortmund van Bosz verloor twee weken geleden ook al in de Champions League, toen was Tottenham Hotspur met 3-1 te sterk. In de Duitse competitie gaat het beter, daar brak Bosz met zijn team een Bundesligarecord.

Kuipers in actie tijdens de wedstrijd Beeld anp
Kuipers in actie tijdens de wedstrijdBeeld anp
Meer over