Update

Pedrosa wint bij comeback MotoGP Duitsland

Net als 2 weken geleden op Mugello waren de Spaanse motorracers vandaag op de Sachsenring onstuitbaar. Na de 125cc, Moto2 én MotoGP schalde het Spaanse volkslied uit de speakers op het erepodium.

ANP
null Beeld afp
Beeld afp

Dani Pedrosa, terug na een sleutelbeenbreuk, pakte de zege in de koningsklasse. 'Dit had ik nooit verwacht', aldus de 25-jarige Catalaan.

De coureur van het Repsol Honda Team brak vorige maand bij een val in de GP van Frankrijk zijn sleutelbeen. Pedrosa moest daardoor een aantal races, waaronder de TT van Assen, overslaan. De Spanjaard keerde op Mugello terug met een achtste plaats. Op de Duitse Sachsenring liet Pedrosa zien dat weer rekening met hem moeten worden gehouden. 'Om terug te komen en dan nu alweer een race te winnen, is ongelooflijk.'

Achter de Catalaan vochten Jorge Lorenzo en Casey Stoner een felle strijd uit om de tweede plaats. De Spaanse wereldkampioen passeerde de Australiër, die van poleposition was vertrokken, uiteindelijk op het laatste rechte stuk. 'Ik gaf vol gas en in de laatste bocht nam ik enorm veel risico', aldus Lorenzo. 'Het was een mirakel.'

Stoner gaat nog wel aan kop in het WK-klassement met 168 punten, 15 meer dan Lorenzo. Pedrosa klom door zijn zege naar de vijfde plaats, met 94 punten. De Spanjaard was in 2007 en 2010 ook al de beste op de Sachsenring.

In de Moto2-klasse boekte Marc Marquez zijn derde zege op rij. De 18-jarige Spanjaard heeft in het WK-klassement nog wel een achterstand van liefst 47 punten op de Duitse leider Stefan Bradl, die voor eigen publiek als tweede eindigde. Alex de Angelis uit San Marino mocht op de laagste trede van het podium klimmen.

In de lichtste klasse, de 125cc, kwam de zege van de Spanjaard Hector Faubel op unieke wijze tot stand. Faubel stoof zij aan zij met de Fransman Johann Zarco over de streep en ook na bestudering van de fotofinish kon de wedstrijdleiding geen winnaar aanwijzen. Faubel kreeg uiteindelijk de zege toegewezen omdat zijn snelste ronde tijdens de race beter was dan die van Zarco. De Spanjaard Nicolas Terol, vierde op de Sachsenring, gaat aan de leiding in de WK-stand.

Jasper Iwema klom tijdens de race van de 24e naar de 15e plek en pakte daarmee weer een puntje. De Nederlander heeft er nu in totaal zeven.

null Beeld reuters
Beeld reuters
Meer over