Oud-Ajacied Jody Lukoki op 29-jarige leeftijd overleden

Jody Lukoki is op 29-jarige leeftijd overleden. De spelers van FC Twente, zijn laatste club, zijn maandagochtend ingelicht en reageerden vol verslagenheid op het overlijden van hun oud-teamgenoot.

Het Parool
null Beeld Bongarts/Getty Images
Beeld Bongarts/Getty Images

Lukoki doorliep de jeugdopleiding van Ajax, waar hij tot en met 2014 onder contract stond. De rappe vleugelaanvaller speelde 35 wedstrijden in de hoofdmacht van de Amsterdammers, waar hij zich bij zijn debuut onder Frank de Boer direct liet gelden in de wedstrijd tegen Feyenoord. Hij maakte een panna bij Tim de Cler terwijl er al gefloten was. Later bood de toen achttienjarige aanvaller daar zijn excuses voor aan.

Door Ajax werd Lukoki verhuurd aan SC Cambuur. In 2014 nam PEC Zwolle de aanvaller over, waarna hij een jaar later een transfer verdiende naar het Bulgaarse Loedogorets Razgrad. Daar vertrok hij in 2020 na liefst drie landstitels. In het seizoen 2020/2021 speelde de aanvaller in Turkije voor Yeni Malatyaspor, waarna Lukoki bij het begin van het huidige seizoen bij FC Twente terugkeerde in Nederland. Door een kruisbandblessure speelde hij geen wedstrijd voor de club uit Enschede.

Jody Lukoki speelde drie interlands

FC Twente en Jody Lukoki gingen in februari uit elkaar nadat de 29-jarige voetballer werd veroordeeld voor het slaan en schoppen van zijn vriendin. De club en de speler gingen direct met elkaar in gesprek om het contract, dat nog tot medio 2023 liep, te ontbinden. Lukoki speelde tevens drie interlands voor DR Congo.

Meer over