Oranje tegen Schotland en Georgië in aanloop naar EK

Het Nederlands elftal speelt in juni, in de aanloop naar het Europees Kampioenschap, oefeninterlands tegen Schotland en Georgië.

ANP
Georginio Wijnaldum en Ryan Babel tijdens een training van het Nederlands elftal vooraf aan de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar. Beeld ANP
Georginio Wijnaldum en Ryan Babel tijdens een training van het Nederlands elftal vooraf aan de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Gibraltar.Beeld ANP

Het duel met Schotland vindt woensdag 2 juni plaats in Estádio Algarve in Almancil. De wedstrijd begint om 20.45 uur Nederlandse tijd. Oranje is die week op trainingskamp in het Portugese Lagos. Schotland neemt eveneens deel aan het EK.

Voor bondscoach Frank de Boer is het een terugkeer naar het stadion waar hij voor de laatste keer het shirt van het Nederlands elftal droeg. Dat was in juni 2004 in de na strafschoppen gewonnen EK-kwartfinale tegen Zweden (0-0). De Boer speelde 112 interlands.

Georgië

Op zondag 6 juni komt Oranje in Enschede tegen Georgië uit. De wedstrijd in het stadion van FC Twente begint om 18.00 uur. Nederland speelde nog niet eerder tegen het nationale team van Georgië, dat sinds 1990 actief is en in 1992 toetrad tot de FIFA en UEFA.

Het duel met Georgië is de laatste oefenwedstrijd voor Nederland in de voorbereiding op het EK, dat op de planning staat voor 11 juni tot en met 11 juli in twaalf landen.

Meer over