Oranje heeft geen kind aan Finse tennissers

De Nederlandse tennissers hebben na de eerste dag van de wedstrijd in de eerste ronde van Europese/Afrikaanse zone van de Daviscup een riante 2-0-voorsprong genomen. Na de zege van Robin Haase in de openingspartij won Thiemo de Bakker de tweede wedstrijd in Den Bosch. De Westlandse tennisser versloeg Timo Nieminen met 6-1 7-5 6-3.

ANP
Thiemo de Bakker (l) met captian Jan Siemerink. Beeld anp
Thiemo de Bakker (l) met captian Jan Siemerink.Beeld anp

Haase was met drie keer 6-1 te sterk voor Juho Paukku. Morgen staat het dubbelspel op het programma. Nederland kan de ontmoeting met de Finnen dan beslissen. Finland miste vrijdag in het enkelspel de aan zijn pols geblesseerde kopman Jarkko Nieminen. Hij hoopt zaterdag wel in het dubbel te kunnen aantreden.

De Bakker begon de eerste set voortvarend. In het tweede en derde bedrijf moest hij wel een paar keer zijn servicebeurt inleveren. Maar de Nederlander slaagde er steeds weer in om Nieminen terug te breken en trok hierdoor de winst naar zich toe.

De derde set werd onderbroken door een brandalarm. Het spel moest even worden stilgelegd. Een aantal mensen verliet ook de tribune, maar het bleek loos alarm.

null Beeld anp
Beeld anp
Meer over