Oranje beslist Daviscupduel met Finnen

De Nederlandse tennissers hebben vandaag in Den Bosch een beslissende 3-0-voorsprong genomen op Finland. Robin Haase en Jean-Julien Rojer versloegen in het dubbelspel Harri Heliovaara en Jarkko Nieminen in drie sets: 6-2 7-6 (4) 6-2.

ANP
null Beeld reuters
Beeld reuters

Daarmee is het duel in de eerste ronde van de Europees/Afrikaanse zone (groep 1) van de Daviscup voortijdig beslist. De twee enkelpartijen van zondag zijn alleen nog voor de statistieken. In de tweede ronde speelt Nederland begin april thuis tegen Roemenië. Bij winst wacht in het najaar een play-off om een plaats in de wereldgroep.

Na de twee makkelijke zeges op de openingsdag kregen Haase en Rojer zaterdag in ieder geval te maken met het beste wat het Finse tennis momenteel te bieden heeft. Jarkko Nieminen, vrijdag nog aan de kant met een gekwetste pols, en Harri Heliovaara, voldoende hersteld van tandpijn, konden de Nederlanders alleen in de tweede set bijbenen. Het eerste bedrijf eindigde na twee vroege breaks in 6-2. In de tweede set hadden Haase en debutant Rojer - met een Daviscupverleden voor de Nederlandse Antillen - een tiebreak nodig: 7-4. Met 6-2 was het daarna snel gebeurd.

null Beeld anp
Beeld anp
Meer over