Nieuws

Oppermachtige Fabio Jakobsen maakt favorietenrol waar en grijpt goud bij ‘Super EK’

Fabio Jakobsen heeft op indrukwekkende wijze de Europese titel veroverd. De Nederlander maakte zijn favorietenrol waar en troefde in de massasprint Tim Merlier en Arnaud Démare af. Jakobsen kwam op het perfecte moment uit het wiel van de Belg en kwam als eerste over de streep.

Het Parool
null Beeld AFP
Beeld AFP

Silvan Dillier en Lukas Pöstelberger waren de mannen die vandaag een massasprint wilden voorkomen. Het tweetal reed lange tijd voor het peloton uit, maar gevaarlijk werd de voorsprong nooit. Op een kleine 30 kilometer van de streep werd het duo ingerekend en dus was al vroeg duidelijk dat er een massasprint ging ontstaan.

Veel landen hadden hier rekening mee gehouden, want het wemelde van de topsprinters in het peloton. Nederland schoof uiteraard Fabio Jakobsen naar voren en België en Frankrijk deden hun werk voor Tim Merlier en Arnaud Démare. Duitsland was ondertussen zijn kopman Pascal Ackermann kwijtgeraakt door een klungelige valpartij en moest schakelen naar Phil Bauhaus.

In de chaotische slotfase leek Jakobsen in eerste instantie te ver te zitten, maar op het juiste moment zat hij in het wiel van Merlier. Hierdoor kon de sprinter op het perfecte moment uit het wiel van Merlier komen en de titel voor zich opeisen.