Opnieuw geen gelukkige samenwerking Mido en Zamalek

Ahmed Hossam, beter bekend onder zijn voetbalnaam Mido, is na 37 dagen de laan uitgestuurd bij zijn club Zamalek. De voormalig aanvaller was bezig aan zijn vijfde dienstverband bij de Egyptische topclub.

Thomas Sijtsma
Mido heeft aanwijzingen tijdens competitieduel Beeld reuters
Mido heeft aanwijzingen tijdens competitieduelBeeld reuters

Ondanks de innige band tussen de club en Mido - hij debuteerde er in het betaalde voetbal - is geen van de vijf periodes echt succesvol te noemen. Als voetballer kwam de inmiddels 32-jarige Mido drie keer uit voor Zamalek.

De aanvaller speelde 22 officiële duels voor de club uit Gizeh. Hij was goed voor zes treffers, de eerste drie maakte hij in vier duels tijdens zijn debuutseizoen 1999/2000. Ook in de volgende seizoenen bij AA Gent en Ajax leek een veelbelovende toekomst in het vooruitzicht te liggen.

Vroegtijdig einde
Na omzwervingen bij Celta de Vigo, Olympique Marseille, AS Roma, Tottenham Hotspur, Middlesbrough, Wigan Athletic, West Ham United, wederom Ajax en Zamelek en uiteindelijk Barnsley beëindigde de voetbalnomaad tamelijk gedesillusioneerd in 2013 zijn carrière.

In 2014 was Mido al een half jaar coach van Zamalek. Op 4 januari van dit jaar haalde de Egyptische club hem weer naar Gizeh, maar na 37 dagen werd het avontuur opnieuw vroegtijdig beëindigd. Een 2-0-nederlaag bij concurrent Al-Ahly bleek de spreekwoordelijke druppel.

Zeven wedstrijden besloeg de tweede trainersperiode van Mido bij Zamalek. De eerste vier werden nog gewonnen, maar in de laatste drie duels kwam de klad erin. Al-Ahly heeft inmiddels een voorsprong van zeven punten genomen op de concurrent. De club vindt het genoeg geweest.

null Beeld epa
Beeld epa
Meer over