Langs de velden

Opmerkelijk ontslag bij WV-HEDW

Ontslagen trainer bij WV-HEDW, straf voor AGB en bekerwinst voor Loon Lions. Dit en meer in het wekelijkse rondje langs de velden.

Curt Simons
null Beeld WV-HEDW
Beeld WV-HEDW

Amateurvoetbal
Een opmerkelijke actie bij zaterdag eersteklasser WV-HEDW. De club heeft coach Hans Schakel ontslagen. Dat terwijl Schakel in januari zijn contract bij WV-HEDW verlengde. Het bestuur laat op de eigen website weten dat Schakel in ontslagen, omdat er onvoldoende vertrouwen is in een goed vervolg van de samenwerking tussen spelers en trainer. Technisch manager Sjaak Tersteeg en trainer van het tweede elftal Harry Wellerdieck zitten de rest van het seizoen op de bank. WV-HEDW staat op de voorlaatste plaats in de zaterdag eerste klasse A.

Zondag eersteklasser AGB heeft van de KNVB vijf punten in minder gekregen en moet bovendien acht competitiewedstrijden opnieuw spelen. De club uit Nieuw-West krijgt de straf voor het opstellen van de niet-speelgerechtigde Rahim Abdul. De speler kreeg zelf een schorsing van zes duel opgelegd.

AGB heeft tot donderdag om tegen de straf in beroep te gaan en het bestuur heeft laten weten dat wel van plan te zijn. Dit omdat het niet bekend zou zijn geweest dat Abdul niet mocht spelen. Onder de acht wedstrijden, die mogelijk moeten worden overgespeeld, zit een duel met JOS Watergraafsmeer. De Amsterdammers strijden met Velsen en FC Boshuizen om de landstitel in zondag 1 A

AFC heeft de koppositie behouden in de tweede divisie. De ploeg van coach Uli Landvreugd won gisteren thuis met 4-1 van FC Lienden. Yordi Teijsse en Raily Ignacio maakten allebei twee doelpunten. Door de overwinning heeft AFC met zeven wedstrijden te spelen twee punten meer dan IJsselmeervogels. Op de laatste speeldag treffen de clubs elkaar in Spakenburg.

OFC doet door een 4-0 thuiszege op HSC'21 helemaal mee in de titelstrijd in de zondag derde divisie. Alle doelpunten vielen in Oostzaan in de eerste helft en werden gemaakt door Romano de Jonge, Frank Schilder, Tom Noordhoff en Edip Biberoglu. OFC staat op de derde plaats met vier punten minder dan koploper Jong FC Volendam, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.

Basketbal
De basketbalsters van Loon Lions hebben voor de zesde keer de nationale beker gewonnen. De club uit Landsmeer was in de finale in Bemmel met 65-59 te sterk voor het thuisspelende Lekdetec.nl. Tanya Bröring en Katie Bussey waren met zestien punten topscorer aan de kant van Lions, dat volgend weekeinde de halve finales van de play-offs om de landstitel begint met een uitwedstrijd tegen Den Helder.

De basketballers van Apollo hebben in de strijd om de play-offs een belangrijke overwinning geboekt. Concurrent Aris Leeuwarden werd in de Apollohal met ruim verschil verslagen: 88-59. Dimeo van der Horst werd met 21 punten topscorer aan de kant van Apollo, dat door de zege klimt naar de zevende plaats op de ranglijst. De beste acht ploegen plaatsen zich voor de play-offs.

Hockey
De hockeyers van Amsterdam blijven in de race voor de play-offs. Dat is te danken aan Justin Reid-Ross. De Zuid-Afrikaan schoot tegen regerend landskampioen Kampong in de laatste minuut een strafcorner binnen en zette daarmee de 1-1 eindstand op het bord. Op dat moment speelde Amsterdam in Utrecht met een man minder door een gele kaart voor Billy Bakker.

Amsterdam staat op de zesde plaats. De achterstand op nummer vier Oranje- Rood is met vijf wedstrijden te gaan slechts twee punten. De ploeg uit Eindhoven komt op 3 mei naar het Wagenerstadion.

Pinoké lijkt na de tweede stunt binnen twee dagen tegen een titelkandidaat zo goed als zeker van lijfsbehoud. Na het 2-2 gelijkspel van vrijdag tegen koploper Bloemendaal stond zondag dezelfde eindstand op het bord tegen nummer drie HGC, dat twee weken geleden nog met 8-2 won Amsterdam. Jord Beekmans en Jacob Smith maakten de doelpunten voor Pinoké dat op de achtste plaats staat.

Meer over