Oostermeijer na dit seizoen weg als coach van De Dijk

De Dijk moet op zoek naar een nieuwe trainer, de basketballers van Apollo beginnen het jaar goed en Blauw-Wit verliest de eerste competitiewedstrijd van het jaar. Dat en meer in het wekelijkse rondje langs de velden.

Curt Simons
Training van het eerste team van ASV De Dijk aan de Schellingwouderdijk in Amsterdam Noord. In het midden staat trainer Kees Oostermeijer.  Beeld Dingena Mol
Training van het eerste team van ASV De Dijk aan de Schellingwouderdijk in Amsterdam Noord. In het midden staat trainer Kees Oostermeijer.Beeld Dingena Mol

Amateurvoetbal

Coach Kees Oostermeijer vertrekt na dit seizoen bij Asv De Dijk. De trainer heeft dat het bestuur van de club uit Amsterdam-Noord laten weten. Oostermeijer, die daarvoor coach was van WV-HEDW, is sinds juli 2018 coach bij De Dijk. Hij degradeerde vorig seizoen met de club de derde divisie naar de zaterdag hoofdklasse. De resultaten tot nu dit seizoen vallen tegen. De Dijk is op de voorlaatste plaats opnieuw in degradatiegevaar. Het bestuur van De Dijk laat in een reactie weten Oostermeijer een nieuwe sportieve uitdaging te gunnen en op zoek te gaan naar een nieuwe trainer.

Ook zaterdag tweedeklasser HBOK is op zoek naar een nieuwe coach voor het volgende seizoen. De club uit Zunderdorp heeft besloten het contract met coach Jan de Haze niet te verlengen. De Haze is sinds februari 2018 coach van HBOK, dat in zijn eerste maanden bij de club degradeerde naar de zaterdag derde klasse. Het afgelopen seizoen werd HBOK kampioen en de club staat momenteel op de zesde plaats in de zaterdag tweede klasse A. De club hoopt binnen twee weken een nieuwe coach te presenteren.

AFC is op trainingskamp in Marbella in Spanje. De club uit de tweede divisie speelde daar een oefenduel met zaterdag hoofdklasser Eemdijk. AFC won door doelpunten van Melvin Grootfaam (2), Raily Ignacio en Nick van der Velden met 4-1. AFC hervat de competitie volgende week zondag met een thuiswedstrijd tegen De Treffers.

Basketbal

De basketballers van Apollo zijn 2020 goed begonnen. De ploeg won voor de tweede keer dit seizoen een competitiewedstrijd. Den Helder werd, na een 41-35 voorsprong bij rust, thuis met 103-79 verslagen. Xavier Cannefax was uitblinker bij Apollo. De Amerikaan maakte 35 punten voor de Amsterdammers, die door de zege niet meer op de laatste plaats staan, maar op doelsaldo Leeuwarden zijn gepasseerd.

De basketbalsters van Loon Lions stonden eind november op de gedeelde eerste plaats in de competitie. Daarna kwam de klad in de prestaties van de club uit Landsmeer. De ploeg verloor drie wedstrijden op rij, waaronder dit weekeinde de topper thuis tegen Binnenland. De ploeg uit Barendrecht was met 58-49 te sterk. Lions staat op de derde plaats en heeft zes punten minder dan koploper Grasshoppers uit Katwijk.

Korfbal

Blauw-Wit heeft de eerste competitiewedstrijd van het jaar kansloos verloren. Koploper LDODK was in Friesland met 31-17 duidelijk te sterk voor de ploeg van coach Gerald Aukes. Mike van de Reep werd met vijf doelpunten topscorer aan de kant van Blauw-Wit, dat op de achtste plaats blijft staan op de ranglijst. Komende weekeinde staat de Noord-Hollandse derby tegen KZ op het programma. De club uit Koog aan de Zaan was met 28-18 te sterk voor Groen Geel en staat op de vierde plaats op een play-offplek.

Meer over