Onzekerheid over Eneco Tour 2009

Het peloton in de beklimming van de Cauberg tijdens de Eneco tour 2008. Foto ANP/Valerie Kuypers Beeld
Het peloton in de beklimming van de Cauberg tijdens de Eneco tour 2008. Foto ANP/Valerie Kuypers

MECHELEN - Hoe en of in 2009 een wielerronde door Nederland en België wordt georganiseerd, is nog even afwachten. De internationale wielerunie (UCI) beslist pas dit najaar over een dubbele licentieaanvraag. Sponsor Eneco heeft er één aangevraagd, maar de stichting Ronde van Nederland ook.

Een voortzetting van de huidige opzet is niet meer mogelijk, de Nederlandse en Belgische organisatoren kunnen al jaren niet meer door één deur. Nu zij de laatste gezamenlijke Eneco Tour met hangen en wurgen hebben afgerond, kiest de sponsor ervoor de regie stevig in handen te krijgen.

Mocht Eneco voor de komende vier jaar de vergunning voor de ronde krijgen, dan zal de geldschieter hoogstwaarschijnlijk in zee gaan met de huidige Belgische tak van de organisatie onder leiding van Rob Discart. De Nederlandse helft van de organisatie gaat in de strijd om de licentie zijn eigen weg.

Op 18 september mag Eneco, dat zich met sponsoring van veldrijden en toertochten nog breder wil gaan profileren in de wielersport, de licentieaanvraag bij de UCI toelichten. ''Ik denk dat we een goed verhaal hebben'', aldus communicatiedirecteur Jeroen Overgoor van de energiemaatschappij. ''We hebben de huidige ronde al acht jaar gesponsord, ik denk dat de UCI ons wel serieus neemt. Ze weten wat ze aan ons hebben. Mocht de stichting Ronde van Nederland de licentie verkrijgen, dan houden wij er helaas gewoon mee op. (ANP)

null Beeld
Meer over